Generali ablası kaçırmış

İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre bir zamanlar Beşar-Esma Esad çiftinin de katıldığı, şampanyaların su gibi aktığı jet-set partileriyle ünlenen 52 yaşındaki Nahed Ojjeh, geçen hafta Suriye’den kaçanTuğgeneral Menaf Tlas’ın ablası.

33 yıldır Paris’te yaşayan Ojjeh, babası olan eski Suriye Savunma Bakanı Mustafa Tlas ile diğer erkek kardeşi Firas’ın da Avrupa’ya kaçışını organize etti. 48 yaşındaki Menaf Tlas şimdi eşi ve çocuklarıyla, ablasının Paris’teki lüks malikanesinin konforunu yaşıyor. Times’a göre Menaf Tlas muhalefet saflarına katılmak için değil, “canını kurtarmak” için kaçtı. Paris’in en şık ve güzel kadınlarından biri olarak görülen Nahed Ojjeh ise1978’de dünyanın en büyük silah kaçakçılarından biri olan Akram Ojjeh ile evlenmiş. Onun 1991’deki ölümüyle 1 milyar dolardan fazla servetin sahibi olmuş. Bir ara eski Fransız bakanlardan Roland Dumas ile adı aşk dedikodularına karışan Ojjeh, Fransa’da Dominique Strauss-Kahn gibi birçok sosyalist politikacıyla yakın arkadaş.


Esad’ın gizli aşkı Lamis mi

Geçen yıl aralık ayında Suriyeli muhaliflerce sızdırılan Beşar Esad’ın kişisel elektronik postalarında Suriye liderine “ilan-ı aşk” eden kadının Lamis Omar olduğu bildirildi. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Omar, Esad’ın mali desteğiyle İngiltere’de ünlü Durham Üniversitesi’nde doktora yaptı. Omar’ın yurttan arkadaşları odasında dev bir Esad resmi olduğunu söyledi. Üniversite yetkilileri ise Esad’dan para kabul ettiklerini yalanladı. Esad-Lamis arasında 4 yılda yapılan 800 yazışmada müstehcen fıkralar ve aşk şiirleri dikkat çekiyor. Omar, Esad’a gönderilen e-postalardan birinde yer alan ancak kimliği belirlenemeyen beyaz sutyenli kadın olabilir.

Suudi ‘Barbie’ sığınma istedi

Suudi Arabistan’ın “Barbie Prenses” lakaplı hanedan üyesi Sara bint Talal bin Abdülaziz, İngiltere’den sığınma hakkı talep etti. Sunday Telegraph gazetesine konuşan Prenses’in talebi Suudi Arabistan’ı sarsarken, İngiltere ile diplomatik gerginliğe de yol açabilir.
2007’de babası Prens Talal bin Abdülaziz el Suud ile yolları ayırdığından bu yana yurtdışında yaşayan ve annelerinden kalan 500 milyon dolarlık miras için erkek kardeşine karşı hukuki mücadele veren 38 yaşındaki Prenses, Suudi yetkililerin kendisini kaçırmak istediklerini de öne sürdü. Londra’daki lüks bir otelde, güvenlik görevlilerinin koruduğu özel odasında dört çocuğu ve iki köpeği ile yaşayan Prenses, “Fiziksel ve zihinsel olarak kötü muameleye maruz kaldım. Suudi Arabistan’da, İran’ın müttefiki bir muhalif olarak kabul ediliyorum” dedi.