Soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı, kuzey Avrupa ülkelerinde başta havayolu trafiği olmak üzere ulaşımı felç etmeye devam ediyor.

Noel tatili için yollara düşen binlerce yolcu havaalanlarında mahsur kalırken, THY ve British Airways Havayolları'nın İstanbul-Londra seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

THY, Avrupa'ya uçacak yolcuları, havaalanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyardı.



Yoğun kar yağışının en etkili olduğu ülkelerden biri olan Almanya'da binden fazla uçuş iptal oldu. Kırk santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle binlerce uçuş da gecikmeli olarak gerçekleşiyor.

İngiltere'de de British Airways, olumsuz hava şartlarının uçuşlarda büyük aksaklıklar yaratmaya devam edeceğini açıkladı.

LONDRA-İSTANBUL SEFERLERİ KARŞILIKLI OLARAK İPTAL

Avrupa'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ve British Airways Havayolları'nın İstanbul-Londra seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Avrupa'da etkisini arttırarak devam eden yoğun kar yağışının hava ulaşımına olumsuz etkisi devam ediyor.

İngiltere'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gündür kapalı olan Londra Heathrow Havalimanı'na uçaklar bugün de inemedi.

Bu nedenle Türk Hava Yolları (THY) ve British Airways'e ait İstanbul"dan Londra Heatrow Havalimanı'na olan uçuşlar da karşılıklı olarak iptal edildi.

THY'nin, Londra'ya gidecek yolcularını Londra'ya 48 kilometre uzaklıktaki Stansted Havalimanı'na uçurduğu bildirildi.

YOLCULAR PERİŞAN OLDU

Fransa'nın başkenti Paris'i etkisi altına alan yoğun kar yağışı, uçak seferlerinin aksamasına ve yolcuların havaalanlarında gecelemesine yol açtı.

Sivil Havacılık İdaresi, yoğun kar yağışı nedeniyle havayolu şirketlerinden başkentteki tarifeli uçak seferlerinin yüzde 30'unu iptal etmelerini istedi. Paris'te, dün de tarifeli uçak seferlerinin yüzde 40'ı iptal edilmişti.

Uçak seferlerinin iptali ve gecikmeler yüzünden, dün gece çok sayıda kişinin havaalanında uyumak zorunda kaldığı bildirildi.

Yoğun kar yağışı ülke genelinde, tren seferlerinin de aksamasına yol açıyor.

Noel tatilinin başlaması dolayısıyla trafiğin daha fazla yoğunlaşmasını bekleyen yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor.

1800'DEN BERİ EN ZORLU KIŞ

Polonyalı bilim adamlarının geçtiğimiz aylarda, bu kışın son bin yılın en soğuk kışı olabileceği konusunda uyarıda bulunmasının ardından, İsveç'in de ülkenin son 200 yılın en soğuk kışını yaşadığı belirtildi.

Dondurucu soğukların en çok vurduğu ülkelerin başında gelen İsveç'te medya, kış mevsiminin bu ilk aylarında bu denli şiddetli bir soğuğun 1800'lü yılların ortalarından beri ilk kez kaydedildiğini bildirdi.