Yaşanan başarısızlık nedeniyle sezon sonu kadroda köklü bir revizyona gitmenin hesaplarını yapan Cim-Bom"da, Teknik Direktör Bülent Korkmaz"ın, kaptanlar Ümit Karan ve Hasan Şaş"ı Ankaragücü maçının kadrosuna almayarak bütün takıma gözdağı verdiği bildirildi.
Avrupa Ligi"ne katılma hedefine bile ulaşamamaları halinde takımda yapılacak operasyonun çok da büyük olacağına dikkat çeken Korkmaz"ın, 4 maçta 12 puan elde edilmesi için futbolculara ciddi uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Genç hocanın, iki futbolcuyu İstanbul"da bırakması, “Operasyon başladı mı?” sorusunu da akıllara getirirken, başta Lincoln olmak üzere yabancı yıldızlara, “Kimsenin yeri garanti değil” mesajının iletildiği ifade edildi.
Sarı-kırmızılı yönetim, Ümit ve Hasan"ın, teknik heyet tarafından sportif nedenlerle kadroya alınmadıklarını açıklarken, iki oyuncuyla ilgili herhangi bir problemin bulunmadığını duyurdu.

Ümit Karan: Şaşırmadım
Ümit Karan, alınan kararın kendisini şaşırtmadığını belirterek, bu uygulamanın bir maçlık olduğuna inandığını söyledi. Ayağında ağrısı olduğunu kaydeden tecrübeli golcü, “Benim gibi İstanbul"da kalan diğer oyuncular da mı kadro dışı kaldılar? Benim performansım eleştirilebilir, ancak kadro dışı bırakılmam kesinlikle söz konusu bile değil” açıklamasını yaptı.


Arda sahnede
Cim-Bom"da Arda Turan, Ankaragücü maçıyla formasına kavuşacak. Fenerbahçe derbisinden sonra aldığı üç maçlık cezayı tamamlayan yıldız futbolcu, Kayseri"de oynanacak maçta ilk 11"de sahaya çıkacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasından sonra soyunma odasına girmesini engelleyen güvenlik görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı bir maçlık ceza, Tahkim Kurulu tarafından kaldırılan Arda, Ankaragücü önünde sarı-kırmızılı takımın en büyük kozu olacak. Galatasaray akşam yaptığı basına kapalı son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, hafif sakatlıkları bulunan Lincoln ve Kewell"ın da katıldığı çalışmadan sonra Kayseri"ye giderek kampa girdi.