GFK Verein araştırma şirketinin ''Avrupa'nın sorunları 2012'' konulu araştırmasına göre, Avrupa ülkelerinde sırasıyla ''işsizlik, enflasyon, ekonomik istikrar'' endişe verici ve acil çözüm gerektiren sorunların başında geliyor.

EN ACİL ÇÖZÜM GEREKTİREN SORUN İŞSİZLİK

Şirketin, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İtalya, Hollanda, Polonya, Avusturya, Rusya, İsveç, İtalya ve Yunanistan'da yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Avrupa'nın acil çözüm gerektiren sorunlarının başında yüzde 38 ile işsizlikgeliyor, bunu yüzde 22 ile enflasyon, yüzde 16 ile ekonomik istikrar izliyor.

Emekli maaşları ve sağlık hizmetleri yüzde 10, barınma sorunu yüzde 9, politika/hükümet sorunu yüzde 8 ile çözülmesi gereken sorunlar arasında yer alırken, bunu yüzde 7 ile eğitim politikası ve suç sorunu, yüzde 5 ile de gençlerinişsizlik oranı sorunu takip ediyor.

İSPANYA'DA YÜZDE 79 İŞSİZLİK SORUNU

Katılımcılara göre, işsizlik sorunu en çok yüzde 79 oranıyla İspanya ve yüzde 63 oranıyla da Fransa'da endişe kaynağı oluştururken, bu sorunun acil çözüm gerektirdiğini ifade edenlerin oranı Polonya'da yüzde 49'u, Almanya'da yüzde 34'ü, İngiltere ve İsveç'te yüzde 29'u, Avusturya'da yüzde 22'yi, Belçika'da yüzde 21'i buluyor. Hollanda'da bu oran yüzde 11, Rusya yüzde 16'da kalıyor.

Fransa'da katılımcıların yüzde 34'ü enflasyonun endişe verici olduğunu düşünürken, enflasyon sorunun çözülmesini gerektiğini belirtenlerin oranı Rusya'da yüzde 30, Polonya ve ve Almanya'da yüzde 26, Belçika'da yüzde 22 seviyesinde. İspanya'da ise bu oran yüzde 2, İsveç'te de sadece yüzde 1 düzeyinde.

Ekonomik istikrar hakkında endişeler de daha çok yüzde 30 ile İtalya ve yüzde 29'la da İspanya'da yoğunlaşıyor. Bunu yüzde 24 ile Almanya, yüzde 22 ile İngiltere, yüzde 17 ile Hollanda, yüzde 15 ile de Avusturya takip ediyor.

Emekli maaşları yüzde 19 ile sağlık hizmetleri de yüzde 24 ile en çok Polonya'da endişe kaynağı görülürken, barınma konusunu Rusya ve Fransa'da katılımcıların 19'u çözülmesi gereken sorun olarak belirtiyor.