Rakibi önünde son derece kontrollü bir güreş ortaya koyan kaptan Avluca, ilk devreyi 1-0 önde kapadı. İkinci devrede bu defa rakibinden yerde puan almaya başaramayan Avluca, karşılaşmayı üçüncü devreye taşıdı.
 
Bu devrede olağanüstü bir performans ortaya koyan Nazmi Avluca, rakibini üst üste iki defa bastırarak devreyi 2-0'a taşıdı ve minderden 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı bildi. Nazmi Avluca bu sonuçla çeyrek finale kalmayı başardı. Nazmi Avluca ilk maçında İranlı rakibini 2-1 yenmişti.
120 kiloda mindere çıkan bir diğer milli güreşçi Rıza Kayaalp ise ikinci tur maçında Bulgar rakibini çok rahat bir şekilde yenerek ismini çeyrek finale yazdıran ikinci isim oldu. Bulgar İvanov'u ilk devrede 3-0, ikinci devrede ise 1-0'lık skorlarla deviren Rıza, karşılaşmayı 2-0 kazanarak çeyrek finale çıkmayı başardı. Rıza Kayaalp Tunuslu rakibini 2-0 mağlup ederek bir üst tura çıkmıştı.
 
MUSTAFA SAĞLAM MADALYA ŞANSINI ZORA SOKTU
 
İlk turda Yunanlı rakibini yenen 60 kiloda Mustafa Sağlam çeyrek finale yükselme maçında Çinli rakibine yenildi. İlk devresi 2-2 sona eren karşılaşmada Sağlam 1-0 öne geçti. İkinci devrede tutuk bir güreş ortaya koyan genç güreşçi, Çinli Sieng'e 3-0 kaybetti. Üçüncü devrede de rakibinin atağına karşı koyamayan Mustafa Sağlam, devreyi 1-0 karşılaşmayı ise 2-1 kaybederek madalya şansını tehlikeye attı.