Avea, dünyanın ilk ve tek uluslararası  insan yönetim ve gelişim standardı olan Investors In People’ı (IIP)  almaya hazırlanıyor. Investors In People, bir kuruluşun performansının insan kaynağının geliştirilmesi yolu ile artırılması için bütünsel ve sonuç odaklı bir çerçeve sunan  dünyanın ilk  ve tek uluslararası insan gelişim ve yönetim standardı olma özelliğini taşıyor. 
 
İş stratejisi ile İnsan yönetimi stratejisinin entegrasyonu olan IIP şirketlere; çalışanların kendilerini değerli hissettikleri, etkin bir biçimde yönetildikleri, geliştirildikleri ve tüm potansiyellerini ortaya koyabildikleri çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik  bir yol haritası sunuyor. Avea, 10 ana göstergeden oluşan IIP ile, çalışan yönetim ve gelişimi konusundaki uygulamalarını uluslararası standarda uygun olacak şekilde geliştirmeyi hedefliyor.
 
AVEA’da Çalışanlar Şirketin Merkezinde “BEN VARIM!” diyor..
 
Çalışanlarının gelişimi ve memnuniyeti için yine en yükseğini hedefleyerek “Avea’da Ben Varım!” sloganıyla IIP yolculuğunu başlatan Avea’nın  IIP ile, çalışanlarının kendilerini daha fazla şirketin merkezinde hissedeceği, var olan insan odaklı gelişim ve yönetim kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Avea İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Bahattin Aydın konuya ilişkin amaç ve hedeflerini ise şöyle açıklıyor:
 
“Avea insan kaynakları olarak iddiamız; Investors In People (IIP) sertifikasını almak. Bu model içinde,  çalışanların iş stratejilerinin belirlenmesi sürecine katılımı, öğrenme ve gelişim imkanları ve kültürü, fırsat eşitliği, çalışanların fikirlerine değer verilmesi, yetenek yönetimi, liderlik, adalet, açıklık ve güven, kariyer yönetimi, tanınma ve ödül, karar verme süreçlerine çalışanların katılımı, katılım kültürünün yaygınlaşması, sürekli gelişim gibi konular yer almakta. Tüm bu konularda şimdiye kadar birçok şey yaptık. Daha fazlasını da yaparak iddiamızı belgeleyeceğiz. İnsan odaklı yönetim ve gelişim  kültürümüzü geliştirmeye  IIP  (Investors In People) ile devam edeceğiz.”
 
Investors in People (IIP) Hakkında
 
Türkiye’de aralarında Garanti Bankası, Tofaş, Borusan Lojistik, Boehringer Ingelheim, JTI , TNT, Ceva Lojistik, MCT, Thames Water gibi 11 şirketin sertifika aldığı IIP, dünyada da saygın bir konuma sahip.
 
Investors In People, bir kuruluşun performansının insan kaynağının geliştirilmesi yolu ile artırılması için bütünsel ve sonuç odaklı bir çerçeve sunan  dünyanın ilk  ve tek uluslararası insan gelişim ve yönetim standardıdır. İş stratejisi ile İK stratejisinin entegrasyonu ve çalışanların beceri ve motivasyon inşası üzerine kuruludur. Çalışanların kendilerini gerçekten değerli hissettikleri, etkin bir biçimde yönetildikleri, geliştirildikleri ve tüm potansiyellerini ortaya koyabildikleri çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik  bir yol haritası sunan Investors In People, 10 ana göstergeden oluşuyor. Bu göstergelerin tamamını karşılayan anlayış ve uygulamalara sahip olan organizasyonlar, uluslararası düzeyde "Investors In People”(İnsana Yatırım Yapan) organizasyon olarak tanınıyor ve  insana yatırımı performansa ve rekabet avantajına dönüştürüyorlar.