İstanbul'daki uyuşturucu operasyonu kapsamında ''tanık'' sıfatıyla ifade veren Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, tutuklanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a ilişkin, ''Ben ona kefilim'' dedi.

Avcı, öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan ve CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklandığı soruşturmaya ilişkin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ''tanık'' sıfatıyla ifade verdi.

Yaklaşık 3 saat içeride kaldıktan sonra adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Avcı, soruşturma savcısı Berk'in çağrısı üzerine, ''tanık'' sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldiğini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Emin Arslan'ın arkasında durmaya devam eder misiniz?'' sorusu üzerine Avcı, ''Her olayı ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Ben onu 24 yıldır tanıyorum. Onun namuslu ve düzgün adam olduğunu biliyorum, ben ona kefilim ve asla yanlış bir şey yapmaz, görevini kötüye kullanmaz, rüşvet yemez. Sadece ezbere bilgi değil, bir sürü olay yaşanmıştır, yüzlerce olayın içinde bulunmuştur'' diye konuştu.

Arslan'ın ailesini de bildiğini ve böyle kirli bir olaya karışacağına asla ihtimal vermediğini söyleyen Avcı, bir gazetecinin, ''Siz polislere karşı da operasyon yaptınız. Biri sizin yaptığınız operasyona şüpheyle baksaydı nasıl karşılardınız?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Eğer öyle bir şey olursa, kendi vicdanımda yargılarım. Gerçekten bu iş yanlışsa kendi meslektaşlarıma da tahkikat yaparım. Böyle yanlış yapan kim varsa gereğinin yapılmasını isterim. Bu durumun yanlış anlaşılmamasını isterim. Burada dışardan bakıldığı zaman, bazen iyi niyetle iş yaparsınız yanlış anlaşılır, yanlış yorumlanabilir. Sizin niyetiniz iyi olabilir. Bazen de niyetiniz kötüdür, yanlış hareket edersiniz. Bu ikisini birbirine karıştırmamak lazım. Eğer gerçekten Emin Bey'in suç işleyeceğine inanacak olsam ben de ceza almasını isterim, gereğinin yapılmasını isterim, ama yok masumsa, arkasında dururum.''/akşam