Kitabında, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmazer'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Avcı'ya, 8 yıla kadar hapis talebi... Avcı, Yılmazer için 'cemaat imamı' demediğini belirtti

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'e yönelik iddiaları nedeniyle 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istendi.
Devrimci Karargah soruşturması kapsamında 'terör örgütüne yardım' iddiasıyla tutuklanan Avcı, 'Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabında, Emin Aslan, Mustafa Gülcü, Celal Uzunkaya gibi polis müdürlerinin tutuklanmasının perde arkasında cemaat yapılanması olduğunu öne sürmüştü. Avcı, bu operasyonun İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi tarafından yürütüldüğünü iddia etmiş, ordu, MİT ve Emniyet'te imamlar olduğunu savunmuştu. Kitaptaki iddialar üzerine, bazı gazeteciler Avcı'ya atfen İstanbul'daki imamların Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve İstihbarat Müdürü Erol olduğunu söylemişti.

'İMAM O DEMEDİM'
Yılmazer, kendisine hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Avcı'dan şikayetçi oldu. Savcı Abdulvahap Yaren tarafından ifadesi alınan Avcı, kitapta adı geçen Yılmazer'in anlattığı konularla ilgisinin olmadığını söyledi. Avcı, 'Kitapta müştekiye ilişkin yazdıklarım açıktır. Diğer basın kuruluşlarının yazdıkları beni ilgilendirmez, onların kendi yorumlarıdır. Şikayetçi hakkında cemaat imamı demedim. Dilekçede belirtilen ve kitapta yer alan diğer konular müşteki ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan olaylardır. Kitapta Emin Aslan, Faruk Ünsal, Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya ilişkin yazılanların müşteki tarafla ilgisi yoktur' dedi. Avcı'nın 'iftira ve hakaretten' 3 yıldan 8 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.