Aurelio"nun avukatları önce Tahkim"e itiraz edecek, sonuç alamazsa dosyayı CAS"a götürecek

Aurelio davasında ilk raunt Fenerbahçe"nin oldu. Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu dün yaptığı toplantıda sarı-lacivertli kulüp tarafından opsiyon kullanılarak sözleşmesi uzatılan ancak buna rağmen İspanya"nın Real Betis takımına transfer olan Aurelio"yu haksız buldu ve 5 milyon 250 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti.
UÇK söz konusu tazminatın aynen veya ödeme tarihindeki Merkez Bankası kuru hesaplanarak sarı-lacivertli kulübe ödenmesini öngörürken, 72 bin 756 liralık dava harcı ile 61 bin 426 liralık vekalet ücretinin de Aurelio"dan tahsil edilmesini kararlaştırdı.

Tahkim yolu açık
Söz konusu davada Fenerbahçe"nin haklılığı tescil edilirken Aurelio"nun avukatlarının ilk etapta konuyu Federasyon Tahkim Kurulu"na taşıyacağı bildirildi. Eğer Tahkim"den de Brezilya asıllı oyuncunun tazminat ödemesi yolunda bir karar çıkarsa bu kararın mahkeme ilamı haline getirilerek taraflara tebliğ edileceği ifade edildi. Real Betisli oyuncunun avukatlarının böyle bir gelişme karşısında dosyayı Uluslararası Tahkim Kurulu"na (CAS) taşıyacağı ve UÇK"daki inceleme aşamasından itibaren adil bir süreç yaşanmadığını ileri süreceği kaydedildi.
Fenerbahçe, Aurelio davasında ilk raundu kazanırken kesin sonucun söz konusu aşamalar tamamlandıktan sonra asgari 1 yıl süreceği vurgulandı.

Milliyet