Rakibinin 10 kişi kalmasından da yararlanan Fenerbahçe, Alex, Deivid ve Carlos"un golleriyle farka ulaştı

Fenerbahçe"nin dünkü hızlı oyunu Alex"in şahsında başlayan bir oluşumdu. Alex"in anlayışı, Türkiye"ye geldiği ilk günlerdeki gibi etkileyici ve kaliteliydi.
İlk yarı boyunca Fenerbahçe, Alex"in düzeyine çıktı. Tekniği, hızlı oyun ve çabuk paslaşma ile tamamladılar. Eskişehirspor da bu duruma ayak uydurunca ortaya fantastik bir futbol çıktı.
Gol gerçekten güzeldi. Eskişehirspor tacı kullandığı anda golü kalesinde gördü. Güiza"nın topu kaptığı gibi 25 metrelik bir asiste çevirmesi ışık hızında oldu. Bu ortam tam da Alex"in istediği gibiydi ve İvesa karşısında gereğini yaptı. Biz de taçtan gol yemenin böylesi de olduğunu öğrendik.
Güiza"nın bilinçli son pasları ya gol oldu ya da gol pozisyonu. Golcü kimliği ortaya çıksın diye beklense de Güiza"nın dün takıma katkısı çok farklıydı.
Gökhan"ın sağ kanattaki tek kişilik şovu da görülmeye değerdi. Bütün bunlar Fenerbahçe"nin ligin ikinci yarısı için verdiği farklı uyarılardı. Şurası gerçek ki, Fenerbahçe için tam biçilmiş kaftan bir hazırlık maçıydı...
5. dakikada Youla kolu ile düzelttiği topu ileri gönderdi, ceza sahasında Gökhan müdahale etti ama Serdar kafa ile topu kaleye gönderdi, meşin yuvarlak Fenerbahçe üst direğinden geri geldi.

Batuhan zoru başardı!
11"de Youla, Emre Toraman"a çıkardı, bu oyuncunun şutunu Volkan Babacan önledi, boştaki topu Batuhan boş kale yerine dışarı attı.
28"de gol geldi. Eskişehir taç kullandı, Güiza, Youla"dan kaptığı topu müthiş bir ara pas olarak Alex"e yolladı. Defansın arkasına sarkan kaptan, kaleci İvesa"yı da çalımladı ve boş kaleye topu yuvarladı: 1-0
50. dakikada Poljak"ın hatalı pasını kapan Güiza bir gol pası daha gönderdi, Deniz uygun durumda topu dışarı attı.
52"de fark ikiye çıktı. Alex klasik kornerini kullandı, Deivid de savunmanın arasından kafa ile dokundu ve durumu 2-0"a getirdi.
56"da Güiza savunmanın arkasına sarktı, karşı karşıya durumda topu İvesa"ya nişanladı ve sahayı terk etti.
87"de Alex kale sahasına gönderdi, Semih atamadı, ama arkasından gelen Roberto Carlos, atağı başlattığı gibi sonlandırdı, boştaki topu filelere yolladı: 3-0

Semih 2 ay sonra sahada
Semih Şentürk, iki aylık bir aradan sonra sahalara döndü. Fenerbahçe"nin 15 Kasım"da Ankaraspor ile yaptığı maçta sakatlandıktan sonra menisküs ameliyatı geçiren sarı-lacivertli futbolcu dün formasına yeniden kavuştu.

Kuralar çekiliyor
Fortis Türkiye Kupası"nda çeyrek final kuraları bugün İstanbul"da çekilecek. Ataköy Olimpiyatevi"nde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 13.00"de başlayacak. Kura çekimine kupada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takım katılacak. Çeyrek finalde ilk maçlar, kura çekiminde küçük numarayı çeken takımın sahasında yapılacak.

Çeyrek finale kalan takımlar
GALATASARAY BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE SİVASSPOR DENİZLİSPOR BURSASPOR
ANTALYASPOR ANKARASPOR

MİLLİYET