George Piro"ya göre son buluşmalarında ağlayan Saddam 5 bin Kürt"ün öldüğü Halepçe katliamını da itiraf etti.

Bush yönetimi Saddam"ı bir yandan yargılarken bir yandan da hücresinde sorgulayarak ağzından önemli bilgileri son ana kadar almaya çalıştı. Bunun için çok iyi Arapça bilen Lübnan asıllı FBI ajanı George Piro görevlendirildi. Piro, Saddam darağacına gitmeden önce işlediği suçlar konusunda itirafa zorlamak için tam 8 ay boyunca ona en iyi arkadaş oldu. Guantanamo ve Ebu Garib hapishanelerinde yaşanan işkenceler hiçbir zaman Saddam"ın hücresinde yaşanmadı. Hatta Saddam"ın sürekli “suyuna gitti.” İkili hücrede beraber Küba purosu içti, hatta Amerikalı ajan Lübnanlı annesinin yaptığı baklavalardan Saddam"a getirdi. Bu 8 aylık süre içerisinde Saddam"ın kendisini tedavi etmeye gelen hemşireye asıldığını, sürekli namaz kılmasına rağmen en çok istediği şeyin viski ve puro olduğunu gördü. FBI ajanı Saddam"ın hücresine son kez girip, “Bu son görüşmemiz” dediğinde ise devrik lider çocuk gibi ağlamaya başladı.

Atom bombası istiyordum
Saddam da bu yeni arkadaşına ABD"nin öldürdüğü oğulları Uday ve Kusay kadar güvendiğini söylüyordu. Saddam"ın bu güvenle özel görüşmeleri sırasında FBI ajanına yaptığı itiraflar şöyle:

* Hiçbir zaman dublör kullanmadım.
* Amerikalılar"a hayranlık duydum. Özellikle Bill Clinton ve Ronald Reagan"a... Ama baba ve oğul Bush"tan hep nefret ettim.
* Kürtlerin kimyasal saldırı ile öldürülmesi (Halepçe Katliamı) için emri ben verdim. Binlercesinin de toplu mezarlara gömülmesini istedim.
* 11 Eylül"den önce BM yaptırımlarının bir gün mutlaka kalkacağını ve bir nükleer bomba sahibi olabileceğimi düşünüyordum.
* Savaş öncesi kitle imha silahlarım varmış gibi davrandım. İran"a karşı güçlü görünmek istedim.

Vatan