27. İnşaat Müteahhitleri Komitesi Anadolu Grubundan Ayhan Atalay, oy kullanma yetki belgelerini yakarak sürmekte olan seçimi protesto etti.

ATO seçimlerine üyeler yoğun ilgi gösterirken, Atalay gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanmaya gelen bir çok üyenin çeşitli sebeplerden dolayı oyunu kullanmadan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Bazı meslek komitelerinde binlerce üyenin oy kullanması gerektiğini, oysa bu meslek komiteleri için tek sandık kurulduğunu, bunun da izdihama neden olduğunu ifaden eden Atalay, “Afrika'da bile böyle bir seçim yapılmıyor” dedi.

Seçime ilişkin sıkıntıları defalarca yönetime, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sanayi Bakanlığı'na iletmelerine, seçim kuruluna giderek şikayette bulunmalarına rağmen, herhangi bir düzeltme yapılmadığını belirten Atalay, birçok üyenin oy kullanmadan ATO'yu terk ettiğini ileri sürdü.

Üyelerin oy kullanamama sebepleri arasında vergi numaralarının bulunmamasının yanı sıra, yetki belgeleri çıkaramamaları, yetki belgesi çıkaran üyelerin ise listelerde isimlerini bulamamaları nedeni ile oy kullanamadıklarını öne süren Atalay, üyelerin yaklaşık yüzde 20'sinin oy veremediğini kaydetti.
Şu anki yönetimin tekrar iktidarda kalabilmek için bu yönteme baş vurduğunu ifade eden Atalay, ATO'da yönetimin değişeceğini ve bir daha ki seçimlerde daha modern, güzel ve Avrupai bir seçim gerçekleştirileceğini belirtti.

ATO BAŞKANI AYGÜN'E ELEŞTİRİ

“Bunlar insanları engelleyerek seçimi kazanacaklarını zannediyorlar” diyen Atalay, gazetecilerden yaşanan izdihamı görüntülemelerini istedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün'e ilişkin de eleştirilerde bulunan Atalay, “Aygün'ün odasına gidin. Her taraf ekranlarla doludur. En az 50 tane ekran vardır. Her tarafı seyreder. Gelene gidene tek tek bakar korkusundan. Etrafında onlarca koruma vardır. Hepsinin birbirleri arasında ayrı bir haberleşme ağı vardır. Ama şu anda evrak çıkartılan, yetki belgesi çıkartılan yerde insanlar iptidai şartlarla çalışıyor. Tek tek dosya çıkartıyor” diye konuştu.

Bazı üyelerin yetki belgelerinin çıkmadığını, yetki belgeleri olan üyelerin ise listelerde isimlerinini bulunmadığını bu yüzden oy kullanamadıklarını belirten Atalay, bu durumu eleştirdi. Atalay daha sonra, kalabalık bir medya ordusu ile içeri girerek yaşanan izdihamı gazetecilere gösterdi.

İçeride gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay, yaşanmakta olan olumsuzluklardan, ATO Başkanı Sinan Aygün ile Başkan Vekili Salih Bezci'yi sorumlu tuttu.

YETKİ BELGELERİ YAKILDI

Atalay daha sonra ATO bahçesine çıkarak elinde tuttuğu bir tomar yetki belgesini yaktı.
Elinde tuttuğu yetki belgelerinin, yarım saat içinde oy kullanamadan ATO'dan ayrılan üyelere ait olduğunu iddia edin Atalay, bu üyelerin listelerde isimlerini bulamadıkları için oy kullanamadıklarını söyledi.

“İşe yaramıyorlar bari yansınlar” diyen Atalay, bu durumu protesto ettiklerini dile getirdi. Yekti belgeleri yanarken bazı üyelerin alkışladıkları görüldü.

HÜRRİYET