CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti iktidarının 8 yıldır “darbe edebiyatı” yaptığını belirterek, “Bıktık artık darbe edebiyatından. Darbe olacaksa o tankın önüne ilk Kemal Kılıçdaroğlu çıkacaktır. Sen darbe diyeceğine işsizlikten, yoksulluktan bahset” dedi.

CHP grup toplantısında ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz"a parti rozetini takan Kılıçdaroğlu, konuşmasına Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi"nin öldürülüşünün 32. yılında tetikçilerin ardındaki isimlerin bulunamadığını vurgulayarak başladı. Kılıçdaroğlu, “"Komisyon kuralım" diyoruz, AK Parti set çekiyor. Halkın iktidarında hiçbir faili meçhul cinayet bırakmayacağız. AK Parti derin devletin parçasıdır. Onun için Hizbullah sanıklarını yakalayamamaktadır” dedi. Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:

BIKTIK DARBE EDEBİYATINDAN: Bıktık artık darbe edebiyatından. Başbakan, eğer bu ülkede darbe olacaksa o tankın önüne önce Kılıçdaroğlu çıkacaktır. Sen darbeden söz edeceğine, çık "işsizliği yeneceğim, yoksulluğu bitireceğim" de. Kalkmış Menderes"i sömürmeye kalkıyor. Sen kim, Menderes kim? Sen daha Menderes"in vasiyetini bile okumamışsın. Darbeymiş, şuymuş, buymuş diye milleti korkutuyorlar.

ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ: Başbakan "Öfkeme hâkim olamıyorum" diyor. O zaman siyaseti bırak. 1 trilyonun hesabını sormuş, yanıt vermemişim. Atma Recep din kardeşiyiz.Namaz kılıyorsun, caminin önünde miting yapıyorsun bir de yalan söylüyorsun. Herkesin huzurunda verdik hesabımızı. AK Parti"nin de hesapları incelendi.

Anayasa Mahkemesi onlarda da bazı giderleri kabul etmedi. CHP"de hiçbir zaman kişisel bakım ürünleri parti cebinden ödenmez. Parfümler, kişisel bakım ürünleri nedir? Çık anlat bakalım, niye bunları AK Parti"ye fatura ediyorsun? Maskeni indireceğim.

HİZBULLAH"LA KANKA: Hizbullah"la kanka oldular. Mahkeme, derneği terör örgütünün yan kuruluşu diye kapatmış.

BAĞIRMAYLA OLMAZ: Denizli"de miting öncesi yolda belli kişileri topluyorlar "Protesto edeceksiniz" diye içeriye atıyorlar. Demokrasi bunların kafasında tren gibidir, "Durağı gelince ineriz" diyorlar. Çık millete bir hesabını ver.

Bağırmayla çağırmayla bu işler olmuyor, bu işler akılla oluyor.

TUNUS VE MISIR"A ATATÜRK MODELİ: İşadamları konuşamıyor, esnaf, çiftçi konuşamıyor. Bütün bunlara direnmek her namuslu adamın görevidir. Baskıcı rejimleri gördük. Tunus"a Mısır"a bakın. Binlerce genç baskıya karşı direndi.

Oralarda insan hakları olsaydı, özgürlük olsaydı o ülkelerdeki toplum bu hale gelmezdi. Bölgenin en iyi modeli Atatürk"ün modelidir.

ERDOĞAN"A SSK YANITI: (Erdoğan"ın “Kılıçdaroğlu"nun genel müdürlüğü döneminde SSK çok zarar etti” eleştirisine yanıt verdi) 2000 yılında finans açığı 2 milyar liraydı. 2009"da 28.7 milyar lira. Genel Müdürüm ben. Emeklilik yaşını, emekli aylığını ben belirlemem. Sen hangi yüzle genel müdürü suçlarsın? Şimdi soruyorum: Ben mi, sen mi daha başarılısın? 2 milyar mı, 28 milyar mı büyük? Çıkıp adam gibi yanıtla!