Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Doğa Gözcüleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festival"inin ikinci günü, renkli görüntülere sahne oldu. 
 
Erciş Şeker Fabrikası mesire alanında düzenlenen "Kaymakamlık Kupası" ve "Valilik Kupası" at yarışlarına Van, Şanlıurfa, Muş ve Ağrı’dan 20 yarış atı katıldı. 
 
Vali Münir Karaloğlu’nun startını verdiği ilk yarışa katılan 10 at, kıyasıya mücadele etti. Çekişmeli geçen yarış sonunda Sait Seçkin’in biniciliğini yaptığı "Bayırhan" isimli Arap atı birinci gelerek, Kaymakamlık Kupasının sahibi oldu. 
 
Daha sonra Valilik Kupası yarışına katılan 10 at da birinci olmak için büyük mücadele verdi. Yarış sonunda Ferhan Laçin’in jokeyliğindeki Hacıbey isimli at birinci oldu. 
 
Yarışlarda dereceye giren jokeylere Vali Karaloğlu ve davetliler tarafından para ödülü, kupa ve madalyaları verildi. 
 
At yarışlarının ardından ilçeye bağlı Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız asıllı Türk vatandaşları tarafından oğlak kapma oyunu sergilendi. 
 
Erciş ve Ulupamir adını verdikleri iki takım olarak at üstünde sahaya çıkan oyuncular, yerdeki oğlak postunu kapmak için mücadele etti. Katılımcıların adeta nefeslerini tutarak izlediği oyun sırasında yerdeki oğlak postunu almaya çalışan bir binici, atı ile yere çakıldı. Kazayı ufak sıyrıklarla atlatan binici, oyuna kaldığı yerden devam etti. 
 
Oyun sonunda, sahadan galip ayrılan takıma çeşitli hediyeler verildi. 
 
Etkinliği, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahir Şen, Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda kişi izledi.(aa)