Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri"nde yapılan toplantıda söz alan Niyego, 6 ay önce formasını çiğneyen bir sporcunun Fenerbahçe"de yeri olmadığını söylediğini hatırlatarak, "Nihat Özdemir, o zaman "Yönetime rapor gelmedikten sonra ceza yetkilisi değiliz" demişti. Şube yöneticileri neye yarar? Sayın Özdemir, milyonlarca gözün gördüğü hadiseleri en az sizler de bizim kadar görüyorsunuz. Eğer bu şube size bunu rapor etmiyorsa, bu yönetimin görevi değil midir? "Arkadaş siz neden bunu yönetime bildirmiyorsunuz" diye neden sormuyorsunuz?" dedi.

Futbol takımının bugünkü durumunun yönetimin suçu olmadığını anlatan Niyego, şöyle devam etti:
"Bu sizin suçunuz değil, sizin iyi niyetiniz. Onlara gösterdiğiniz yakın alaka bu günlere getirdi. Dünkü basketbol maçında bazı mihraklar ne yazık ki bu kadar şevkle bu kulübe mesailerini veren insanlara "istifa" diye bağırıyor. Geçen sene başarıdan başarıya koşan aynı futbolcular. Bir iki kişinin gitmesiyle bir şey değişmez, fakat bu takım bitmiş. Brezilyalı antrenör gittikten sonra Semih dahi Brezilyalı oyuncuların yanına dönüş yapmış durumda. Sayın başkanım, bir gazetedeki demecinizde "Beni alt etmek için futbolcularım bana ihanet ediyor" demişsiniz. Evet, doğru ihanet ediyorlar size başkanım. Kaptan bir maç yok, isterse oynuyor isterse oynamıyor. Bu takımın, bu sene özür dileyerek tamamının gitmesini talep ediyorum. Atın bunları altyapıya. Barcelona Ronaldinho"yu kovmuş, Alex kim? Keyfi varsa oynayacak, keyfi yoksa oynamayacak."

Niyego"nun takımı eleştiren konuşmasının ardından üyeler alkışladı. Bu arada, Niyego"nun, kulüp başkanı Aziz Yıldırım"a dönerek, "Bir gazetede okudum. "Beni alt etmek için futbolcularım bana ihanet ediyor" demişsiniz. Böyle dediniz mi?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım"ın, "hayır" anlanımda başını iki yana salladığı görüldü. Üyelerden Ali Polat ise daha önce milli takım oyuncusu Semih"in yerine Güiza"yı oynatan teknik direktör Luis Aragones"in milliyetçilik yaptığını söylediğini hatırlatarak, İspanyol teknik adamın olayları okuyamadığını, futbolcularla etkili bir iletişim kuramadığını ileri sürdü.

Günay 4. kez başkan seçildi!
Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında, tek aday olan Yüksel Günay, 4. kez Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantının sonunda sonuçları açıklayan Günay, Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı seçiminde 524 oy kullanıldığını, bunların 523'ünün geçerli olduğunu söyledi. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve divan üyeleri, Yüksel Günay ve ekibini kutladı. Yüksel Günay'ın yeniden başkanlığa seçildiği toplantıda, Adnan Ersan başkan vekili, Ziya Bayatlı sekreter, Ünal Uyguç ve Hasan Çolakoğlu da üyeliğe seçildi.

Özdemir: Gereken cezaları vereceğiz
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, sadece futbol kulübü olmadıklarını, faaliyet gösterdikleri 9 branşta da iddialı olduklarını söyledi.

Nihat Özdemir, Yüksek Divan Kurulu toplantısının son bölümünde üyelerin konuşmalarında gündeme getirdikleri konularla ilgili açıklamaların yanı sıra yönetim kuruluna yöneltilen sorulara yanıt verdi. Belli dönemlerde bazı branşlarda takımların başarılı olamadığını dile getiren Özdemir, "Fenerbahçe 9 dalda iddialı olan bir kulüptür. Bir dönem bazı takımlarımız başarılı olmayabilir. Ama geneline baktığımız zaman Fenerbahçe'nin diğer dallarda elde ettiği başarının ülke sınırlarını aştığı herkes tarafından görülmektedir" diye konuştu. Futbolculara zaman zaman yaptıkları hareketler ve sergiledikleridavranışlardan dolayı ceza verilmediği yönündeki eleştiriye de Özdemir şu yanıtı verdi:

"Yapılan hiçbir hareket, eğer futbolcuya yakışmayacak bir hareketse, kulübe zarar verecekse hiçbir zaman cezasız kalmamıştır. Bir oyuncu yanlış bir hareket yapmışsa ceza yönetmeliğimiz var. Ondan, kendisini savunmasını isteriz, savunmasını aldıktan sonra gerekli ceza verilir. Galatasaray maçında yaşananlara üzüldük. Fenerbahçeliliğe yakışmayan hareketlerde bulunan sporcularla ilgili savunmalarını istedik, gerekli cezaları yönetim olarak vereceğiz. Başkanımızın 'Oyuncular ihanet ediyorlar' gibi, herhangi bir gazeteye, yayın organına demeci olmamıştır."

Bir önceki Yüksek Divan Kurulu toplantısında, sarı-lacivertli kulübün mayıs ayında yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olup olmayacağını bugünkü toplantıda açıklayacağını duyuran kulüp başkanı Aziz Yıldırım, toplantıda konuşma yapmadı.

Fanatik