Yargılananlar arasında, Twitter'da 'fuatavni' hesabının kurucusu olmakla suçlanan Said Sefa ve şarkıcı Atilla Taş da bulunuyor.

'PARA KAZANMIYORUM'

Kimlik sorgusu sırasında mesleği sorulan Atilla Taş, "Eskiden şarkıcıydım. Şimdi gazetecilikten tutukluyum" dedi. Aylık geliri sorusuna da "Cezaevindeyim, para kazanmıyorum" cevabını verdi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanıklar Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy'un avukatı, Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı'nın soruşturma safhasında Atilla Taş, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat'ı tutukladığını anımsattı. Bu nedenle reddi hakim talebinde bulundu. Heyet, bu talebi reddederek sanık savunmalarına geçti.

'FUAT AVNİ'Yİ TANITMAM SÖZ KONUSU DEĞİL'

Sanık Ahmet Memiş, savunmasında Rota Haber ve Haberdar isimli sitelerde haber koordinatörü olarak çalıştığını belirtti. Fuat Avni'yi tanıttığı yönündeki iddiaya yönelik Memiş, "Benim, 'fuatavni'yi tanıtma gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten tweet attığım zamanlarda tanınan bir hesaptı, paylaşımları çok sayıda beğeniliyordu, bunu bütün Türkiye biliyor" dedi.

Yaptığı bazı haberlerin Gülen cemaatin aleyhinde olduğunu savunan Memiş, Fetullah Gülen'in ses kayıtlarıyla ilgili bir haber yaptığını ve bu nedenle Fetullah Gülen'in kendisine dava açtığını da iddia etti. ByLock kullanmadığını belirten Memiş, Bank Asya'dan 10 sene önce bir kredi kartı aldığını ancak kullanmadığını da kaydetti.