Alex Ferguson"un doğup büyüdüğü Govan, Glasgow şehir merkezinin iki mil güneybatısında yer alan bir bölge. Şu an 20 bin olan nüfusu, İkinci Dünya Savaşı"ndan önce 147 bindi ve halk geçimini tersanelerdeki gemi inşaatlarından sağlıyordu.
Hikayenin devamını Ferguson anlatıyor : “Benim zamanımda Govan gerçek bir çekim merkeziydi. Harland & Wolff"un karşısında, tüm gece işçilerin çıkardığı çekiç sesleriyle büyüdüm ama buna alışkındım. Çok şeyimiz yoktu ama buna yoksulluk diyemeyiz çünkü her zaman karnımız doyardı, okulu kaçırmazdık, temiz ve düzenliydik. Banyomuz yoktu ancak içinde haftada bir gün iyice ovalanarak yıkandığımız, büyük çinko kaplama bir küvetimiz vardı. Herkes eşitti.

Kapılarımızı kilitlemezdik
İyi terbiye almıştık. Zamanımız futbol oynamak ve kavga etmekle geçiyordu. Hep bir arada yaşadığımız için birbirimize çok bağlıydık. Sanki, "Kapımızı hiç bir zaman kitlemezdik" lafı bizim için söylenmişti . Bir gün kapında şöyle bir not bulabilirdin : ”Lizzie, bir fincan şeker ödünç aldım.” İnsanlar her şeyi paylaşırdı. Birbirimize yardım etmek için ortak sebeplerimiz vardı çünkü hep bir arada yaşar ve de çalışırdık. Bu durum hayat boyunca sağlıklı ilişkler kurmama yardımcı oldu. Hampten Old Boys Club" tan arkadaşlarım her sene bir hafta sonu Manchester"a gelir. Çoğu 40 yılı aşkın süredir evli. Beraber top koşturduğumuz 10"lu yaşlardan beri, arkadaşlıklarımız devam ediyor. “

Sendika temsilciliği
Çoğu zaman, özellikle benim durumumda, siyasi görüşler aile tarafından belirleniyor. Babam sıkı bir işçi sınıfı üyesi, annem de sendika temsilcisiydi. Böylece benim görüşlerim de içgüdüsel olarak sosyalizm ve işçi hakları etrafında birleşti. Ne kadar para kazanırsam kazanayım bu görüşlerim hiç bir zaman değişmeyecek. Ben de bir çırak olarak sendika temsilciliği yaptım ve 1961 grevinde diğer çıraklara öncülük ettim. 21 yaşımdayken marangozların sendika temsilcisi olmuştum.

"Glasgow"danım demek gurur verici
Kendine güven, liderlik ve öne çıkma bende hep vardı. Özellikle sinirli olduğum zamanlarda patronluk taslardım. Benimle ayni jenerasyondaki Glasgow"lu gençlerde hep olan şeydir bu.
Hakkımda bir makale yazılmıştı, orada Govan"dan gelmeme rağmen iyi iş çıkardığım yazıyordu. Ben zaten Govan"dan geldiğim için başarılıyım! "Glasgow"danım demek benim için gurur verici.
Glasgow"lular mütevazı insanlardır. Govan"dan çıkan, halkın hakları adına yaptıkları mücadelelerle tanınan pek çok başarılı insan var. Bu gurur duyulacak bir şey. ”

Milliyet