BM ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın barış planı kısmen uygulanırken, Suriye’de çatışmaların devam ettiği bildirildi. Suriye devlet medyası, güvenlik birimlerinin, İdlib’de silahlı kişilerin Türkiye topraklarından Suriye’ye girmesini engellediklerini belirterek, silahlı kişilerin Türkiye topraklarına doğru geri kaçtıklarını ileri sürdü.

Suriye devlet medyası, güvenlik birimlerinin, İdlib’de silahlı kişilerin Türkiye topraklarından Suriye’ye girmesini engellediklerini ve silahlı kişilerin Türkiye topraklarına doğru geri kaçtıklarını savunurken, yine silahlı iki kişinin bugün sabah saatlerinde Hama’da ordu mensubu Binbaşı Musa Tamer el-Yusuf’a suikast eylemi düzenlediğini ve arabasını tarayarak öldürdüklerini ifade etti.

Hama’da da, toplanan küçük bir grup içinde silahlı bir kişinin açtığı ateşle bir kişinin yaşamını yitirdiği ve asayiş devriyelerine dinamitlerle saldırıldığı kaydedildi.

İdlib’de ise bir grubun, ordu ve güvenlik güçlerini kışkırtıp gerginliği tırmandırmak amacıyla toplanan göstericilere ateş açtığı ileri sürüldü, açılan ateşte bir kişi yaşamını yitirdiği, bazıları ağır olmak üzere başka kişilerin de yaralandığı belirtildi.

Ayrıca çeşitli bölgelere yerleştirilen bombaların, ölümlere ve maddi hasara neden olduğu ifade edildi.