Samsun Havza'da terörist zannedilerek jandarma tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Gökhan Çetintaş'ın (13) ağabeyi Habip Çetintaş, olay yerinde yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Olaydan nasıl sağ kurtulduğuna hala inanamadığını söyleyen Çetintaş, "Viyadüğü geçerken silah sesi duydum.
 
Ben de kuru sıkıyla karşılık verdim. Fakat havaya doğru ateşledim. Birkaç saniye sonra toprağa kurşunlar saplanmaya başladı. Ne yapacağımızı şaşırdım. Kardeşimi ensesinden tutup iterek, yere yatırmaya çalıştım. Ben de kendimi tren yolunun kenarındaki çalılıklara doğru attım" dedi.
 
'ABİ, KURTAR BENİ'
Kardeşinin çığlık çığlığa bağırdığını söyleyen Habip Çetintaş, o gecenin devamını şöyle anlattı: "Üzerimize yağmur gibi kurşun yağıyordu. Kurşunların saplandığı topraktan sıçrayan parçalar üzerime düşüyordu. O sırada kardeşime, 'Gökhan neredesin? İyi misin?' diye seslendim. Bana 'Abi, kurtar beni' dediğini duydum. Daha sonra birkaç kez daha 'Kardeşim, Gökhan' diye bağırdım, ses gelmedi..."
 
'ÇALILIKLARDAKİ SEN MİSİN'
O sırada cep telefonumdan 155 Polis İmdat'ı aradım. 'Ne olur yardım edin' dedim. Nereden aradığımı sordular. Ben de 'Boğaziçi mevkisindeyim' dedim. 'Seni arayacaklar' dediler. Bu sırada mermi yağmaya devam ediyordu. Sonra beni biri aradı, 'O çalılıklardaki sen misin?' diye sordu. 'Evet' deyince tam yerimi tarif etmemi istedi. Ben de anlatım. O sırada bir ses geldi. 'Ateşi kesin' dedi. Beni arayan komutandı! Sonra bana, 'Ellerini başının üzerine koy ve çık' dedi. Dediklerini yaptım. 'Kardeşim nerede, onu da alalım' dedim. 'Tamam, biz sana getiririz onu' dedi ve beni yolun karşısına götürdüler."
 
ÖLDÜĞÜNÜ KARAKOLDA ÖĞRENDİ
Yaklaşık yarım saat kurşun yağmuru altında kaldıklarını belirten Habip Çetintaş, kardeşinin ölüm haberini ise 12 saat sonra karakolda aldığını söyledi. Acılı ağabey, "Gökhan askere gidip yeşil üniforma giyecekti ama beyaz kefen giydi. Şimdi ben her köye gidişimde onun öldüğü yeri göreceğim.
 
Bu acıya nasıl dayanacağım?" diye ağladı.
 
O kadar korktum ki dudaklarım şişti
Kardeşinin öldüğü yere kapanıp saatlerce ağlayan Habip Çetintaş, "Abi beni kurtar" çığlığının hala kulaklarında yankılandığını söyledi. "Kurşunlar yağarken tek düşündüğüm Gökhan'dı" diyen gözüyaşlı ağabey, "Sürekli olarak 'Allahım ne olur bizi kurtar, ölmeyelim' diye dua ediyordum. Kokudan dudaklarım şişti" dedi. Oğlunun ölümü ile yıkılan Hasan Çetintaş ise olayda ihmal olduğunu öne sürdü. Baba Çetintaş, "Çocuklar havaya ateş ettiğinde bunun kuru sıkı silah sesi olduğunu bilmeleri gerekirdi. Allah'a şükrediyorum. Habip'i bana bağışladı. İkisi de ölse, ben ne yapardım" diye konuştu.
 
takvim