BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın barış girişimlerine başlamasından bu yana Suriye'de 685 kişi hayatını kaybetti.

haber7'de yer alan habere göre; Suriyeli muhalif kaynaklar, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan tarafından hazırlanan barış planının 16 Mart'ta BM'ye sunulmasından bu yana geçen zaman içinde 685 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Muhalifler, 12 Nisan'da ilân edilen ateşkesin ardından Suriye ordusunun operasyonlarının bazı noktalarda eskisinden daha şiddetli biçimde devam ettiğini de savundu.

Dün yaşanan çatışmalarda ise 7'si asker, 25 kişinin öldüğü bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün verdiği bilgiye göre, Şam'ın dış mahallelerinden Duma ile Hama, İdlib ve Humus kentlerinde yoğun çatışmalar yaşandı; Esad'a bağlı güçlerin ülkenin 80 ayrı noktasında başlattığı operasyonlar ise devam ediyor.

Öte yandan, Annan barış planını denetlemek üzere Suriye'de bulunan gözlemcilere 4 kişinin daha eklenmesiyle, ülkede görev yapan gözlemci sayısının 15'e çıktığı kaydedildi.