313 öğrencinin diploma aldığı mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri ve üniversitenin öğretim üyeleri katılırken, tören sonunda öğrenciler geç saatlere kadar canlı müzik eşliğinde eğlendi. Atça Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Eski Senatör Saadettin Demirayak ve Atça eski Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın da hazır bulunduğu mezuniyet törenine çevre ilçelerin MYO Müdürlerinin yanı sıra üniversitenin öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Törende bir konuşma yapan ADÜ Atça Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, kurulalı 3 yıl gibi kısa bir süre olmasına karşılık hızla gelişen meslek yüksekokulunun mevcut 739 öğrenci sayısı ile ADÜ meslek yüksekokulları içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Gençsoylu; “Bugün 313 öğrencimizi mezun ettiğimiz Yüksekokulumuzda, Tarımsal işletmecilik, Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı örgün ve ikinci öğretim ile Halkla ilişkiler örgün ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 5 program yer almaktadır. 2011 yılında YÖK tarafından onaylanan ve henüz öğrencisini almadığımız Tapu ve Kadastro programını da önümüzdeki eğitim ve öğretim programına yetiştirerek okulumuzu daha da büyütme hayalleri içindeyiz.”

“BİR ÜST EĞİTİME VEYA İŞ HAYATINA UĞURLUYORUZ”
Bugün hayatınızın geri kalanının ilk günü diyen Gençsoylu; “Sorgulayabilen, farkında olabilen, kendinden emin bireyler olarak bundan sonra da kendinize yeni hedefler belirleyeceksiniz. Bu hedeflere ulaşmada size yolunuzu; aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyeceksiniz, ancak asla yılmayacaksınız. Hayata karşı dik duracak, engelleri bir bir aşarak başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Sizleri 2 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz, buna emin olabilirsiniz. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı iş adamları, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmeyi temenni ediyorum. Şans, mutluluk ve tüm güzelliklerle birlikte yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Gençsoylu, konuşmasını ADÜ Rektörüne, Sultanhisar Kaymakamına, Atça Belediye Başkanı ile okulun sosyal ve kültürel faaliyetlerinde en iyi şekilde temsil eden ve Atça MYO’ya bu yıl yapılan şenliklerde 3.’lük kupasını kazandıran erkek basketbol takımına, tiyatro topluluğuna, futbol ve kız voleybol takımına teşekkür ederek sürdürdü.

OKULUN BÜYÜMESİNİ İSTİYOR
Önceki Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya döneminden itibaren Meslek Yüksek Okuluna önemli destekler verildiğini ifade eden Başkan Mustafa Çınar ise; “Üniversitenin bir şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan etkisi yadırganamaz bir şekilde önemli olduğunu gördük ve görüyoruz. İlçemizin hem daha da gelişmesi hem de bölgemizin kalkınması için Meslek Yüksekokulumuza yeni bölümlerin gelmesini istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

GEÇ SAATLERE KADAR EĞLENDİLER
Mezun öğrenciler adına ise Okul Birincisi Cansu Bulut’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından Yüksekokul birincisi Cansu Bulut, 2.’si Hava Nur Güvena ve 3.’sü Melike Kurtgöz’e ödülleri ve diplomaları Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Atça eski Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve MYO Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu tarafından verildi. Daha sonra Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Tarımsal İşletmecilik bölümünden mezun olan 310 öğrenciye diplomaları davetliler ve öğretim elemanları tarafından verildi. Diploma töreninin ardından 10’dan geriye sayan öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşarken, aileleri ise ‘kep atma’ anını yakalamak için birbirleriyle yarıştı. Yüksekokul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni ise öğrenciler tarafından oluşturulan müzik ekibinin canlı konseri ile gece geç saatlerde son buldu. Öğrencilerin eğlencesine Başkan Mustafa Çınar ve Okul Müdürü İbrahim Gençsoylu’da katılarak destek verdi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png20120611aw000782_04.jpg

20120611aw000782_05.jpg