4 gün süren festival boyunca 8 bin nüfuslu Atça Beldesi canlılık kazanırken festivalin son gününde sahne alan udi sanatçı Coşkun Sabah'ı yaklaşık 10 bin kişi izledi. Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar; “4 gün süren festivalimizde hem tarımsal ürünlerimizi tanıttık hem de 4 gün süren kültürel etkinliklerle doyasıya eğlendik” dedi.

“KÜLTÜR, SANAT, EĞLENCE, 4 GÜN SÜRDÜ”
Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Tarım ürünleri, kültürel değerleri, Türkiye’nin ilk örnek mimari planı ve özellikle beldenin en önemli ürünü olan çileğini dünyaya tanıtmak için festivalin 12. kez düzenlendiğini ifade ederek “İnsanların en yoğun etkileşim içerisinde oldukları anlar bu tür etkinliklerdir. Bunun bilinciyle her yıl, üzerine bir şeyler daha katarak festivalimizin çıtasını yükseltiyor, Türkiye’de ve Dünya’da daha tanınır hale getiriyoruz. Bunun en güzel örneği, bu yılki festivalde Macaristan’ın Mako şehri ile kardeş şehir imza töreni gerçekleştirmiş olmamızdır. Mako eyalet Belediye Başkanı Roland Horvath başkanlığındaki delegasyonla imza törenini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık”dedi.

“EGELİLER ATÇA’YA AKIN ETTİ”
Festivalin son günün de İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Garnizon Komutanı ile yaklaşık 5 bine aşkın kişinin izlediği Coşkun Sabah konseri öncesi yerli ve yabancı halk oyunları gösterilerinin ardından Festival kapsamında düzenlenen halı saha turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 4 gün süren Atça festivaline Ege’nin tüm il ve ilçelerinden vatandaşlar ziyarette bulunurken 4 gün içinde ilçeye yaklaşık 30 bine yakın kişinin takip ettiği belirtildi. Gün boyu sergi ve panayır alanlarına vatandaşlar akın ederken, beldede adli olarak Polisin aldığı tedbir ve çalışmalar sonunda üzücü bir olay yaşanmadığı öğrenildi.

“COŞKUN SABAH MEST ETTİ”
Ünlü şovmen Hakan Doğanay'ın şovlarıyla başlayan festivalin son gecesindeki halk konserinde sahneye son çıkan Udi Sanatçı Coşkun Sabah, 2 saate yakın süren programında hit olmuş parçalarını ve kendisini dinlemeye gelen İzmir Coşkun Sabah Fanları ile yaklaşık 10 bin kişiye isteklerini seslendirdi. 'Anılar', 'Beni Unutma' isimli eserlerini defalarca söylemek zorunda kalan ünlü sanatçı; “Geçtiğimiz yaz İnciri ile ünlü Buharkent'te sahne almıştım. İncir Festivalinin ardından 6 ay sonra çilek festivaline katılmak benim için büyük mutluluk. Kısa süre önce konuk olduğum ve kalp krizinden kaybettiğimizi öğrendiğim Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'na Allahtan rahmet diliyorum. Çileğinizin, tarım ürünlerinizin, topraklarınızın bereketli, insanlarının güler yüzlü olduğu bu şirin beldede sizlerle olduğum için ayrıca çok mutluyum” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg