ATB"de gerçekleşen törene Halk Bankası Bölge Müdürü Atalay Tarduş, Bölge Pazarlama Müdürü Mehmet Tokmak, Aydın Şube Müdürü Şerafettin Güleşgen ve Sanayi Şube Müdürü Murat Erdoğan Aydın Ticaret Borsası"ndan ise Meclis Başkanı A. Aydın Akyüzlü, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen katıldı.

İmza töreninde konuşan Halk Bankası Bölge Müdürü Atalay Tarduş, protokol gereği borsa üyesi firmalara 36 aya kadar aylık eşit taksitli ödemelerle azami 500 bin TL"ye kadar nakit kredi kullanabilme imkanı sağlandığını belirtti. Tarduş, “Finansal Destek Kredisi KOBİ tanımında yer alan; sanayi, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ile KOBİ tanımı dışındaki sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık, ve bu sektörlerle ilgili hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalara kullandırılacaktır. Borsa üyelerine azami 60 ay vadeye kadar TL, USD veya EURO cinsinden kredi kullandıracaktır” dedi.

İmza altına alınan protokolle borsa üyelerine azami 84 ay vadeye kadar TL, USD veya EURO cinsinden kredi kullandırılacağını kaydeden ATB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı da, “Faiz oranları Bankanın söz konusu vadelerde kullandırılan kredilerin faiz oranlarından yüzde 1eksik olarak uygulanacaktır. Kredilerden yararlanmak isteyen üyelerimiz; Aydın Ticaret Borsasından üye olduklarına dair belge alacaklardır” diye konuştu.