AYDINPOST ÖZEL-Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanı Sadık Atay beklenen kararını açıkladı.
Öte yandan Aydınpost Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre şu ana kadar AKP Aydın İl Teşkilatında istifasını hazırlayan isimler Cengiz Altıntaş, Niyazi Aykut, M. Ali Acar ve Hakkı Aslan oldu.

Sadık Atay kararını verdi
Atay, "Ailemle görüştüm partililer çok istedi ve kararımı verdim. Aday olmayacağım, ben zor olanı tercih ettim vekillik bu işin kolay tarafı" dedi.

"Görevimin başındayım"

Başkan Atay, "Aday olmam için partililerimizde, çevreden, milletvekillerimizden çok büyük destek gördüm. Özellikle bu konuda herkese teşekkür ediyorum. Son temaslarımı da bugün öğle saatlerinde tamamladım ve kararımı verdim. Görevimin başındayım" dedi.

CHP oy kaybında MHP'nin sıkıntısı var

Şu ana kadar teşkilat içinden 5 kişinin istifa ettiğini açıklayan Başkan Sadık Atay, "10 gün önce Star gazetesinde yayınlanan ankete bakılırsa CHP'nin oyu yüzde 20'lerin altında. Bu 50 il için geçerli. Ama 25 ilde ise yüzde 10'un altında görülüyor. MHP'nin de baraj sıkıntısı yaşadığı görülüyor. 2011 seçimlerinde Aydın'da açık ara zaferle çıkacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü ana muhalefet ve diğer partiler kan kaybediyor" diye konuştu.

Babaya teşekkür

Babasına da teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Atay, "Onun siyasi mirasını yiyorum. Gösterilen ilgi açıkçası şeref verdi. Dar zamanda istişare ettik. Ailemle de görüşüp kararımı netleştirdim ve görevimin başındayım" dedi.

Bu şartlarda 5 vekil çıkartırız!

Bu iş nefis meselesi değil diyen Atay, "Seçimler için hedefimiz 7'de 7 yapmaktır fakat gerçeği söylemek gerekirse bu şartlarda Aydın'dan 5 milletvekili çıkartırız" diye konuştu.

Ya 1 ya da 2. sırada olurdum

İstifa etseydim ya 1 ya da 2. sırada olurdum diyen Başkan Atay, "Çok samimi olarak söylüyorum ki Türkiye'de özel olarak dinlenen teşkilat başkanlarından biri olarak söylüyorum. Bu konuda çok özel bir yerimiz olduğu bize açıklandı. Ama milletvekilliği bu işin kolay yanı. Ben zor olanı tercih ettim" dedi.

Özlem hanım böyle devam ederse...

Başkan Sadık Atay, Aydın Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili oalrak da "Özlem hanım çalışmamaya devam ederse emaneti ehline teslim etmesi gerektiğini söyleyeceğiz" dedi.

Atay, Ankara'da Aydın Belediyesi hakkında önemli gelişmeler yaşandığını bunu da kamuoyuyla kısa sürede paylaşacaklarını ifade etti.