AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, Türkiye nüfusunun yüzde 12,23"lük bir kesiminin özürlü vatandaşlardan oluşturmakta olduğunu belirtti.
Dünyada önemli gün ve haftaların çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, “İçinde bulunduğumuz haftada Engelliler Haftasıdır. Bilindiği üzere ülke nüfusumuzun yüzde 12,23"lük bir kesimini özürlü vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Bu oran yaklaşık olarak 8,5 milyon vatandaşımızı kapsamaktadır. Bununla birlikte Partimiz, özürlü vatandaşlarımıza sayısal ve oransal olarak değil, hizmet merkezli sorumluluğunun bir gereği olarak kucak açmakta ve ilgi duymaktadır. Partimiz, İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak görmekte ve bu felsefe istikametinde toplumsal meselelere el atmakta ve çözümler üretmektedir. AK Parti olarak özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız işte bu yüzden hat safhada bulunmaktadır” dedi.
AK Parti programında özürlü vatandaşların insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarının sosyal devletin olmazsa olmazı olarak kabul edildiğini, hiçbir özürlüye zihinsel ve bedensel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğinin vurgulandığını anımsatan Ataya, “Özürlülerimize yönelik bakış açımızı net bir şekilde ortaya koyan bu düstur çerçevesinde, dur durak demeden yine milletimizle birlikte yol almaya devam etmektedir. Gerek Parti olarak yaptığımız çalışmalarımızla, gerekse de Hükümetimiz nezrindeki girişimlerimizle, tüm kesimlerin olduğu gibi özürlü vatandaşlarımızın da sorunlarına ortak olma ve onlara hayatı daha yaşanılabilir kılma gayretlerimizi büyük bir inanç ve kararlılıkla sürdürmekteyiz. Partimiz, özürlü vatandaşlarımızın sorunlarını yakından takip etmek ve bunlara karşı çözüm üretmek maksadıyla Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde özürlülerin de temsil edilmesini sağlamıştır. Bir yılı herkes gibi 365 gün olarak yaşayan ancak bu günler içerisinde çok sınırlı bir şekilde hatırlanan özürlü vatandaşlarımızı, yılın her günü hatırlamaya yönelik çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmıştır” diye konuştu.