Sağlık Bakanlığı Pandemi İzleme Kurulu üyesi Prof.Dr. İsmail Balık'ın ulusal bir gazetede yayınlanan mülakatında, "Domuz gribinden ölen kişilerin çoğunun son iki hafta içinde gerçekleştiğini ve aşı olsalardı ölümlerin gerçekleşmeyeceğini" ifade ettiğini hatırlatan Fatih Atay, "Türkiye'de en az 1 milyon kişi domuz gribi geçirmekte ve buna karşılık aşılanan kişi sayısı 700 bin dolayındadır. Kış şartları artacağından önümüzdeki dönemde sıkıntılar artacaktır" dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Sağlık Bakanlığı'nın domuz gribi sürecini doğru yönetip yönetmediğini soran Atay, Bakan Akdağ'a şu soruları yöneltti: "Aşılamada kamuoyuna yeterli doğru bilgi akışını sağladınız mı? Türkiye'de şimdiye kadar niçin daha fazla kişi aşı olmadı? Bu kadar tehlikeli salgın bir hastalık olan domuz gribinin aşıyla önlenebileceği halde aşı olmak özellikle risk grubunda neden isteğine bırakılmıştır? Başbakanın ben aşı olmadım ve ailemi de aşı yaptırmayacağım ifadesi vatandaşların aşılanmasını olumsuz etkilemedi mi?

Tek ve en önemli önlemin aşı olduğu konusunda Başbakana Bakanlığınız tarafından yeterli bilgilendirme yapıldı mı? 'Aşı olmayın içinde domuz kanı var' diyenler vatandaşların dini duygularını kullanıp, kendileri ile birlikte halkımızı da çağ dışı bir düşünceye sokmuyorlar mı? Aşılanan insan sayısını artırmak için ne gibi önlemler almayı planlıyorsunuz? Aşı olmayın diyenler, bu ölümlerin vebalini üstlenebilecekler mi? Bunun siyasi sorumluluğu kime ait olacaktır.Gereğini Bakanlık olarak yapmayı düşünüyor musunuz?"