Belediye, bu amaçla ellerinde bu dönemle ilgili bilgi, belge ve obje bulunanların bunları açılacak müze eve bağışlamaları çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi, Gaziantep ve Gaziantepli için düşünceleri, söylemleri ve Gazianteplilerle yaptığı görüşmeleri anlatan bir belgesel filmin de içinde olacağı, aynı zamanda Cumhuriyet sonrası Gaziantep ve Türkiye'nin değişim sürecini yansıtan kapsamlı bir çalışmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Milli mücadele yıllarında Gazi Mustafa Kemal ile birlikte şehri ve ülkesi için çalışmış olan, geçmişteki önemli kişiler, Gaziantep’in ve Türkiye’nin yeniden yapılanma sürecindeki yapılan çabaları ve çalışmaları anlatan, o döneme ait bilgi, belge ve eşyalar bu müzede sergilenecek. Bu amaçla, Cumhuriyetin ilk yıllarına veya öncesine ait okul diplomaları, teşekkür belgeleri, sağlık cüzdanları, nüfus cüzdanları gibi belgeler, geçmiş dönemde Gaziantep’in değişik yönlerini tanıtan eşyalar ve Gaziantep Fotoğrafları arşivi de bu çalışma kapsamında hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Gaziantep, köklü aile geçmişine sahip bir şehirdi. Ellerinde çeşitli belge ve fotoğraflar olanlar, bu müzeye hibe etmeyi uygun görürlerse, müzede sergilemek istiyoruz. Belge ve fotoğrafların altlarına kimden alındığının bilgisi yazılarak sergileme yapılacaktır. Bu malzemelerin müzede yer almasıyla, çok önemli olan geçmiş tarihî bilgilerimizi, geleceğe taşıyarak yeni nesile tanıtma fırsatı bulunacak." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu amaçla, ellerinde bulunan ve sergilenmesiyle Gaziantep’in geçmişine ve geleceğine ışık tutmuş olacakları her tür belge, fotoğraf ve objeleri müzeye bağışlamak isteyenlerin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 0 342 211 12 00 / 1305 ya da E-posta: [email protected] elektronik posta adresine başvurarak ellerindeki belge ve objeleri tutanak karşılığında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı adına teslim edebilecek." ifadelerine yer verildi.