Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gözlem Gazetesi'nin ödül töreni için geldiği Swissotel Grand Efes'ten ayrılırken atanamayan itfaiyeciler yolunu keserek sorunlarını anlattı. İtfaiyeciler, KPSS'den yeterli puan aldıkları halde Danıştay kararı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne itfaiyeci olarak atanamadıklarını ifade etti. İtfaiyeciler, 'Sesimizi duyun, gözyaşlarımıza son verin' dedi.

"İDARİ KADROYA ALACAĞIZ"

Bakan'ın yanında duran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "286 itfaiye eri alımı için sınav açtık. İçişleri Bakanlığı'nın sınav yönetmeliğini Danıştay iptal etti. Arkadaşları bu nedenle görevlerine başlatamıyoruz. En son içişleri bakanlığı, Danıştay'da bu yönetmeliğin düzeltilmesi için uğraşıyor. Biz de arkadaşları idari kadroya alacağız. Onay aldıktan sonra başlayacaklar" dedi.

"İZMİR KENYA'NIN BELEDİYESİ Mİ?"

İtfaiyeciler, "İtfaiye memuru olmak istiyoruz. Diyarbakır, Sakarya büyükşehir belediyelerinde bizimle birlikte sınava girip kazananlar memur oldu işe başladı. Danıştay kararı sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi için mi geçerli? Diğer belediyeler Türkiye'nin belediyesi de İzmir Kenya'nın belediyesi mi?" dedi.

"KAZANILMIŞ HAK ZAYİ OLMAZ"

Bakan Binali Yıldırım, sorunu tarafları olan içişleri bakanlığı ve büyükşehir belediyesi ile görüşeceğini belirterek, "Kazanılmış hak varsa o hakkın zayi olması sözkonusu değil. Konu anlaşılmıştır sesinizi duyurdunuz. Yapacak bir şey varsa yaparız" dedi.

MHP'YE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Bakan Yıldırım, MHP İzmir İl Başkanvekili Nurettin Tanrıverdi'nin ölümü nedeniyle MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Yıldırım, "Başınız sağolsun" dedi.