Aytur, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin ''fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür'' nesiller yetiştirmekle görevlendirilmiş eğitim ordusunun neferleri olduğunu kaydetti.
Bütün dünyada ulusların gelişmişlik düzeylerinin, eğitimlerine verdikleri önemle ölçüldüğünü ifade eden Aytur, eğitimde ise en önemli unsurunu öğretmenler olduğunu belirtti.
Özgürlüğü, ulusal egemenliği ve Cumhuriyeti koruyup yüceltecek yeni nesilleri yetiştirmekle görevlendirilen öğretmenlerin, AK Parti iktidarı döneminde giderek artan sorunlarla boğuştuğunu öne süren Aytur, şunları kaydetti:
''Geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin atamalarında, siyasi tercihlerin belirleyici olması, sendikal faaliyetlerin idari baskılarla engellenmesi, grev ve toplu sözleşme haklarının olmaması gibi sorunlarının yanı sıra, geçim sıkıntısı çekmekte, bunu aşmak için ek iş yapma zorunluluğu duymaktadır. Bir çok tecrübeli öğretmen, bu yanlış politikalar nedeniyle emekliye ayrılırken, bir çok branşta da yıllardır yeni öğretmen ataması yapılmamakta. Uzun zamandır devam eden bu durum, binlerce öğretmenin birikmesine neden olmuş ve olmaktadır. 4-B kapsamındaki sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu olamaması da ayrı bir sıkıntı yaratmaktadır. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yeni öğretmen atamaları sorunları çözmekten uzak AK Parti iktidarının, seçim yatırımı olarak algılanmaktadır.''