Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde, Van Genç İşadamları Derneği tarafından Avrupa Birliği'ne sunulan proje çerçevesinde, Van ve Hakkari'deki genç kızların el dokumasıyla yaptıkları kilim sergisinin açılışını yaptı.100. Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Karahan'dan kilimlerin yapılışı ve maliyeti hakkında bilgi alan Çelik, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, ''ÖSS'de uygulanan kat sayılarda bir değişiklik olup olmayacağı'' yönündeki sorusunu, ''ÖSS'de uygulanan katsayı YÖK tarafından görüşülecek. Bugün konu onların gündeminde midir, değil midir bilmiyorum'' diye yanıtladı.

Çelik, ''Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının bir önerisi olacak mı?'' sorusu üzerine de ''YÖK, bu hazırlığı yaparken bizim görüşümüzü de soruyor, kendileriyle görüşüyoruz. Paylaşılmıştır, paylaşılacaktır'' dedi.

''7 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK''

Öğretmen atamalarına ilişkin sorular üzerine de şunları söyledi:
''Atamaların mart ayına sarkması söz konusu değil. Nedense bu haberleri birileri ortaya atıyor. Bu, benden ve Maliye Bakanlığından kaynaklı bir haber değil. Bunun kaynağını da merak ediyorum. Yok böyle bir şey.Bugün gazetelerde, hangi branşta kaç kişi alacağımız bile belli, hangi tarihte atama yapacağımız belli. 25 Şubat Pazartesi günü bu atamaları yapacağız. Bu tarihte yaklaşık 7 bin öğretmenin ataması yapılacak. 4 bin 800 civarında kadrolu öğretmenin ataması yapılacak. Onun dışında kalanlar da sözleşmeli öğretmen olacak.''

BAŞÖRTÜSÜ

Başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını düzenleyen Anayasa değişikliği hakkında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, ''Dün TBMM'de 12-13 saat boyunca bu konuda söylenmesi gereken ne varsa, gerek muhalefet gerek iktidar tarafından söylendi. Bu mesele, 40 yıldır konuşulan bir meseledir. Bu konuda fazla bir şey söylemeye gerek yok'' dedi.