En çok atama sınıf öğretmenliği ve okul öncesine
KPSS'deki krizin ardından 30 bin öğretmenin ataması gecikmeli olarak yapıldı. Çubukçu, en çok sınıf öğretmenliği ve okul öncesi branşlarında ihtiyaç olduğunu söyledi

KPSS Eğitim Bilimleri sınav sorularının sızdırılması nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları nihayet gerçekleşti. Aylardır atama bekleyen yaklaşık 30 bin öğretmen, puan sıralamasına göre görevlendirildi.

Öğretmenlerin görev yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda dün yapılan elektronik kura çekimiyle belirlendi. Kura sisteminin tuşuna Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bastı.


96 BRANŞTA BAŞVURU
Elektronik ortamda gerçekleştirilen kura sonucunda ilk atamalarda 26 bin 632, açıktan kurum atamalarında bin 302, açıktan ikinci kurum atamalarında bin 366 aday ile 47 milli sporcunun görev yerleri belli oldu. Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, 96 branştan başvuru alındığını, ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda en fazla sınıf öğretmenliği olmak üzere okul öncesi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, rehber öğretmenlik ve Türk dili ve edebiyatı branşlarından öğretmen alınacağını söyledi.
Atamalar için başvuran toplam 92 bin 65 adayın 90 bin 134'ünün başvurusu kabul edildi. Bu adaylar için ayrılan 30 bin kadroya 29 bin 347 atama yapıldı.
Atamalara göre taban puanlar müzik öğretmenliğinde 57.6, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğinde 81.4, Türkçe öğretmenliğinde 86.2, Beden eğitimi öğretmenliğinde 75.2, matematik öğretmenliğinde 88.7 olarak belirlendi.

'Engelli' kadrosuna başvurular bugün
KADROLU öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerden boşalan pozisyonlara yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirileceğini belirten Çubukçu, adayların başvurularını 23-29 Aralık 2010'da yapacaklarını ve atamaların 31 Aralık'ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Çubukçu, ayrıca 47 kadroya da engelli öğretmen ataması yapılacağını, başvuruların bugünden başlayarak 17 Aralık'a kadar süreceğini duyurdu.

İZDİHAM YAŞANDI
ÖĞRETMENLERİN görevlendirme ve kura çekiminin 250 kişilik salonda yapılması, atama sonuçlarını öğrenmek için gelen binin üzerindeki öğretmen adayını zora soktu. Salonun girişinde izdiham yaşanırken, MEB binasının kapısında da uzun kuyruklar oluştu. Salona giremeyen adaylarla görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.