Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye’deki şiddet olaylarından kaçıp Türkiye’ye sığınanların sayısının 16 bini bulduğunu söyledi.

Atalay, Arap Türk Sosyal Bilimler Kongresi için geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'de gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği tarafından onuruna verilen resepsiyona katılan Atalay, Türk ve Mısırlı gazetecilerin soruları üzerine, “Suriyeli vatandaşlardan Türkiye’ye ciddi bir geçiş var. Özellikle İdlib’teki o baskı ve zulümden Türkiye’ye kaçarak sığınan epey kişi var. 16 bin kişiyi buldu. Biz onlara mümkün olabildiğince bütün hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Suriye acil olarak Arap Birliği’nin üzerinde çalışması gereken konu. Bütün dileğimiz bunun daha fazla sürmemesi ve bitmesi. İnşallah orada da Arap Baharı’nın uzantısının da devam etmesi. Dileğimiz o.” dedi.

Resepsiyona katılan Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Abdül Fadil El Kusi ise Mısır ve Türk halklarının geçmişte birçok ortak esere imza attıklarını, bunun gelecekte de tekrar etmesini umduklarını vurguladı. Kusi, Mısır ile Türkiye arasındaki tarihi bağların derinliğine dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.