İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polis ve jandarmada eğitimini değiştirdiklerini belirtirken, “Bugün polisin imajı kurumsal imajda en yüksekte” dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Demokratik açılım” sürecinde gelinen noktanın sorulması üzerine Atalay, sürecin başlamasından itibaren 1.5 yıl geçtiğini ve yolun uzun bir yol olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti. Kronikleşmiş sorunların akşamdan sabaha çözülemediğini söyleyen Atalay, AKP Hükümeti olarak Türkiye"nin birikmiş bütün sorunlarını hukukun içinde ve daha çok demokratikleşme süreciyle çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye"nin bu süreçte konuşamadıklarını konuştuğunu ve tabuların kalktığını, herkesin her konuda düşüncesini ifade ettiğini dile getiren Atalay, bu sürecin başından itibaren muhatabın millet olduğunu belirttiklerini anlattı. “Pazarlıklarla falan hiçbir şey yapılmadı” diyen Atalay, inandıkları bir süreç olduğunu, vatandaşlara tabii hakları olan özgürlükleri sağladıklarını ve insan hakları olarak görülen hususların önündeki engelleri kaldırdıklarını kaydetti.

-“POLİSİN İMAJI, KURUMSAL İMAJDA EN YÜKSEKTE”-

Atalay, polis ve jandarmada eğitimini değiştirdiklerini ve bu personeli hizmetiçi eğitime tabi tuttuklarını belirterek, 3 bin 220 polis merkezinin yapısının değiştiğini ve 40 bin polisin bu merkezlere vatandaş geldiğinde nasıl davranılacağı konusunda eğitildiğini ifade etti.

Atalay, “Bugün polisin imajı kurumsal imajda en yüksekte. Vatandaş bunu çok iyi görüyor”' dedi.

-SAMİMİYETİMİZİ GÖRÜYORLAR-

Atalay, terörle ilgili sorunların çözümünde samimiyet ve sabrın önemine vurgu yaparken “Biz bu çalışmalarımızı birilerinin programına göre yapmıyoruz, kendi programımız var ve istikrarla sabırla samimiyetle bu çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bütün vatandaşlarımıza daha fazla sahip çıkma, vatandaşımızı kazanma bizim için çok önemli, yani devletin tekrar vatandaşın güvenini kazanması. Şu anda devlete güven artıyor ve bizim samimiyetimizi görüyorlar” diye konuştu. Halen 1960-1970'li yılların jargonlarıyla ve terör unsurlarıyla Türkiye"de varılacak bir yer olmadığını yurttaşın kendilerinden daha iyi bildiğini söyleyen Atalay, kendisinin doğu ve güneydoğu illerine gittiğini kaydederek, “Silahla siyasi bir tezin peşinden koşma devri bitti” diye konuştu.

Bugün bir gazetede BDP Genel Başkanı"nın “Bölge her an patlayabilir” şeklinde ifadesi bulunduğunu anımsatan Atalay, Türkiye"de sivil siyasetin çok değiştiğini bildirerek, şöyle devam etti:

“Her şey değişti Türkiye"de. Hiç değişmez denen kurumlar değişti, öyle hızlı bir değişim var ki. Bu arkadaşlar sadece 1960"lı, 1970"li yılların jargonuyla siyaset yapmak istiyorlar, bu psikolojiyle siyaset yapılmaz. Adeta "dağa çıkamamanın mahcubiyeti" gibi ifadelerle sivil siyaset olmaz.”