Bir grup köy korucusu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a özlük haklarıyla ilgili sorunlarını anlattı, konunun gündemlerinde olduğunu söyleyen Atalay da, korucularla ''hakkınızı helal edin'' diyerek vedalaştı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir grup köy korucusuyla TBMM kulisinde bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Güneydoğu Anadolu illerinden bazı milletvekilleriyle beraber Meclise gelen korucular, Bakan Atalay'a özlük haklarına ilişkin sorunlarını anlatarak, çözüm istediler.

Maaşlarının yetersizliğinden yakınan korucular, Yeşilkart uygulamasından SGK sistemine geçmek istediklerini söylediler.

Atalay, köy korucularının önemli hizmetler yürüttüklerini ve Hükümet olarak bu hizmetlerin farkında olduklarını belirterek, ''Uzun süredir gündemimizde köy korucularının ve muhtarların özlük haklarının düzeltilmesi var. Bu konuda çalışmalar yapıldı. Seçimden sonra bu düzenlemeler TBMM'ye gönderilecek'' dedi.

Köy Kanunu'nda da değişiklik yapılacağını hatırlatan Atalay, ''Biz Hükümet olarak, AK Parti olarak her şeyi açık açık söylüyoruz. Düzenlemeyi 'seçim rüşveti olarak' algılanır diye şimdi Meclise getirmedik. Böyle algılanmaması için düzenlemeyi seçim sonrasına bıraktık'' diye konuştu.

Korucuların maaş artışı, emeklilikten sonra silah taşıma talebi ve SGK'ya tabi olma isteklerini yakından bildiğini ve bu konu üzerinde çalıştıklarını anlatan Bakan Atalay, korucularla ''hakkınızı helal edin'' diyerek vedalaştı.