Atabay, ölümlerin üzücü olduğunu söylerken, yaşananların 2011 Turizm sezonunda ciddi tehdit oluşturacağını kaydetti.
Atabay konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bodrum’da geçtiğimiz hafta yaşanan, 4 rehberin ölümüyle sonuçlanan, üzücü olay 2011 turizm sezonu için ciddi bir tehdit oluşturmuştur. Bodrum’dan aldığımız bilgilere göre yapılan inceleme sonunda sahte içki yapımında kullanılan “metil alkol”ün sebep olduğu ortaya çıkmış. Bu durum dünyanın gözünde de Türkiye’nin prestijini de sarsmıştır. Kaçak içki üretimine yol açan asıl meselenin alkollü içkilerdeki ÖTV oranı olduğunu düşünüyorum. Bu oran merdiven altı imalatının önünü açmıştır, bu olay son olmayacaktır. Bu olaylara kim karışmışsa bir an önce bulunup gereğinin yapılması gerekiyor. Alkollü içkilerle ilgili yasanın tekrardan ele alınıp ciddi bir şekilde değerlendirilmesinde fayda olacağı kanaatindeyim. İçki fiyatları üzerindeki ÖTV baskısının hafifletilmesi bu gibi legal olmayan ve tüm sektörü tehdit edici boyutlara ulaşabilecek yan sektörlerin doğmasına engel olacaktır” dedi.
Turizm işletmecilerinin ve alkol tüketicilerinin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini belirten Atabay; “Bilmediğiniz güvenmediğiniz yerden alkol almayın ve sahte içkinin teşhis edilmesinde dikkat edilmesi gerekilen hususları dikkate alın” diye konuştu.
Sahte alkolün hususlarını da anlatan Atabay, sahte alkol belirtilerinin şunlar olduğunu kaydetti: ”Görünür ve belirgin halde bulanıklık, tortu ve fiziki kirlilik olması, şişenin arka yüzünde tüketiciyi bilgilendirme amaçlı Türkçe etiketin olmaması, etiket üzerinde üretici veya ithalatçı firma adı veya adresinin bulunmaması, şişe üzerinde orijinal bandrolünün bulunup bulunmadığının ve kapağının kapalı olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir”