Didim Altınkum bölgesinde bulunan Mobil Gümrük Kapısının gerekli izinleri verilmediği için hizmet verememesi turizmcilerin de tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili Dernek binasında Basın toplantısı düzenleyen Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay “İlçemizin menfaatlerini düşünerek hareket ediyoruz; bu sorun çözülemeyecek bir sorun değil” ifadelerine yer verdi.

Atabay Didim’in menfaatleri konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini çünkü turiste bir yere pazarlama konusunun çok zor olduğunu belirterek “Pazarlama konusunda Dünyada inanılmaz bir mücadele var. Thomson firması geçen yıldan Türkiye’deki ilgili firmalarla yaptığı sözleşme gereği 12 bin kişiyi ilçemize getirecekti. Maalesef ki Milli Emlak Müdürlüğü ile Mobil Gümrük sahası hakkında yapılması gereken sözleşme bugüne dek yapılmamış. Bundan dolayı edindiğim bilgilere göre 3 gemi seferlerini iptal etmiş. Buradaki sorunun tam nedenini bilmemekle beraber bu sorun çözülemeyecek bir sorun değil.” dedi.

“KISA SÜREDE SONUÇ ALINMASINI BEKLİYORUZ”

Dernek Başkanı Atabay sorunun çözümü noktasında 2 gündür sorumlu kişilerle görüşme halinde olduklarını vurgulayarak “Sebep ne olursa olsun İlçemizin uğrayacağı zarar çok net şekilde ortaya koyularak ve izah edilerek konuyu üst makamlardaki yetkililere ilettik. Aynı zamanda gerek Kaymakamımız, gerek Belediye Başkanımız gerekse konunun tarafı olan Yeşil Marmaris firmasının sahibi olan Doğan Tugay’la temas halindeyiz. İnanıyorum ki çok kısa sürede olumlu sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

“SORUNLAR KAMUOYUNA TAŞINAMIYORSA SIKINTIYI KENDİMİZDE ARAMALIYIZ”

Tek bir turisti dahi kaybetme lükslerinin olmadığını söyleyen Atabay “Bizim bir turisti bile kaybetme tahammülümüz yok. Bu şekilde kayıpları da İlçemiz adına büyük başarısızlık sayarım. Bu sıkıntı Bodrum-Marmaris ve Kuşadası’nda olsa inanıyorum ki kamuoyunda çok daha fala yer alırdı ve kamuoyuna mal edilen sıkıntı çok daha çabuk çözülebiliyor. Bu sıkıntıların çözümü için ulusal basında daha fazla yer alamıyorsak sebeplerini kendimizde aramalıyız. Demek ki bir yerlerde eksiklik var” ifadelerine yer verdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png