Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum'da bir gezi teknesinde içtikleri sahte alkollü içkiden zehirlenen Rus rehberlerden 4'ünün ölmesinin ardından Didim'de ortaya çıkarılan kaçak imalathanenin turizmcileri endişelendirdiğini söyledi. 
     Turizm sezonun başında yaşanan bu olayların Türkiye'nin dünya turizmindeki prestijine zarar verici nitelikte olduğunu ifade eden Atabay, bu tür olayların önlenmesi gerektiğini belirtti. 
     Atabay, kaçak ve sahte içki olaylarının temelinde yüksek vergi oranları yattığını ileri sürerek, ''Kaçak içki üretimine yol açan asıl meselenin alkollü içkilerdeki yüksek ÖTV oranı olduğunu düşünüyorum. Bu oran merdiven altı imalatın önünü açmıştır. Üzücü olaylar son olmayacaktır. Bu olaylara kim karışmışsa bir an önce bulunup, gereğinin yapılması gerekiyor'' dedi. 
     Turizm sezonunu da değerlendiren Atabay, seçimler dolayısıyla bu yıl özellikle yerli turist sayısının az olduğunu belirterek, seçimlerden sonra okulların da kapanmasıyla ilçede turizm hareketinin artacağını kaydetti.