Didim ilçesinde Nisan ayı olmasına karşın yaz aylarını aratmayan güneşli günler yaşanırken, yerli ve yabancı turistler sıcak havayı fırsat bilerek Altınkum plajında denize girmeye başladı.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay yaptığı açıklamada 2008 yılında iyi bir sezon beklediklerini ifade etti. Didim'in belirli bir potansiyeli yakaladığını ve bunu değerlendirmeye başladığını kaydeden Atabay "Önceki yıllara baktığımızda yüzde 90'lara varan doluluk oranında çalışıyorduk. Daha önceki senelerde ise önemli vasıfları tutturamamıştık. Fakat son yıllarda önemli vasıfları tutturmaya başladık. O yüzden en azından 2008 yılında, 2007 yılından daha kötü geçmeyeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Şuana kadar alınan rezervasyonların 2008'in kötü geçmeyeceğini gösterdiğini ifade eden Atabay, “Didim için bir tehlike var. Didim'de ki tesisler genelde küçük. Şimdi Türkiye her şey dahil sistemiyle pazarlanmaya başladı. Avrupalı tur operatörleri de bu pazarlama sistemine alıştı. Diğer gelişmiş ülkelerde ise bu her şey dahil sisteminden çıkışlar başladı. Çünkü bu sistemin ülkeye zarar verdiği ortaya çıktı. Şimdi Türkiye bu sisteme daha yeni girdi sayılır. Çıkışımız herhalde biraz zaman alacak. Bu nedenle Türkiye 'Her şey Dahil' sisteminden zarar görecek" diye konuştu.