Grand Didyma Otel’de gerçekleştirilen Didim Turizm Derneği genel kurul toplantısına dernek üyelerinin yanı sıra Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun da katıldı. Divan’ın oluşturulmasıyla başlayan genel kurulda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Dernek Başkanı Deniz Atabay tarafından okundu. Atabay, “Derneğimizin ilk kurucuları aramızda, geçmişimizden güç alıyoruz. Bu bizim geleceğe olan gücümüzü gösterir” dedi.
Kendi başkanlığı süresince yapılan çalışmaları anlatan Atabay, verdikleri dernek binası sözünü tuttuklarını kaydetti. Atabay, “Bugüne kadar kendi imkânlarımız ile dernek çalışmalarını yürüttüğümüz binalarda sıkıntı yaşadık. Birçok yer değiştirdik. 2 yıl önceki yönetim kurulu seçimlerinde bir dernek binası eksikliğini dile getirmiş, bu eksikliğin giderilmesi yönünde her türlü çabayı göstereceğimizin sözünü vermiştik. Bu yönde başlattığımız çalışmalar nihayet sonuç verdi ve Didim Belediyesi’nin de destekleriyle derneğimiz, sabit hizmet binasına kavuştu. Toplantı salonu, danışma ofisi, arşiv odası ve başkan odası olmak üzere 12 ay boyunca açık tutup personel bulundurduğumuz dernek binamız bütün işletmecilere açıktır” dedi.
Turiste ve turizmciye danışma birimi oluşturduklarını anlatan Atabay, turizm işletmecileriyle ilgili mevcut bilgileri güncellediklerini, Manastır Koyu mevkiinde hazine arazisi vasfında olan alanların turizme tahsis edilmesi içinde bir plan taslağı hazırladıklarını ve bakanlığa götürdüklerini söyledi. Atabay, bir ilk olarak Didim’de turizm değerlendirmesi ve turist profil araştırması yaptıklarını kaydederek, turizmcilerden her türlü iş ilanı alarak sektörün personel bulmasında da rol oynadıklarını ve Altınkum bölgesinde de bir röleve çalışmasının yapılması için belediye ile birlikte İzmir Ekonomi Üniversitesiyle görüştüklerini ifade etti.
Atabay’ın konuşmasının ardından Denetleme Kurulu Üyesi Saim Aktaş, denetleme raporlarını okuyarak oylamaya sunarken, denetim raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Raporların okunmasının ardından ise blok liste ile girilen seçimde tek liste üyelere sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
Didim Turizm Derneği Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Deniz Atabay, Kadir Karakaya, Erdal Baylan, Yusuf Mutlu, Necmettin Kaya, Veysel Ece, Bedri Altıntaş, Mustafa Cem Tuntaş, Ercüment Alkaner
Denetim Kurulu Asil Üyeler: Taner Küsmez, Ali Turan, Saim Aktaş
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Erdinç Ülker, Mustafa Yüksel, Figen Cevrem Gürsoy, Umut Kasan Karabacılı, Mustafa Gedikoğlu, Eyüp Çabuk, Bekir Ülker, Erdeniz Baylan, Burak Karakaya
Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Deniz Aktaş, Kemal Bakay, Melih Koyuncu