Grand Didiyma Otel'de düzenlenen toplantıya DTP Batman Milletvekili Ayla Akad Ata ile DTP Aydın İl Başkanı Osman Dağtekin, DTP Parti Meclis Üyesi Hasan Vural, DTP Didim İlçe Başkanı Fettah Süvarioğlları, Ovaeymir Belediye Başkanı ve DTP Belediye Başkan adayı Muzaffer Yöntemli, DTP Kuşadası, Söke, Ortaklar, Savuca, Nazilli ve Akbük Belediye Başkan adayları ve ilçe, belde yönetim kurulu adayları katıldı.
Toplantıda konuşan DTP Batman Milletvekili Ayla Akad Ata, "Bizim partimizin ekonomik açıdan sınırları belli olan bir parti fakat böyle bir yemekte bir araya gelmeniz sevindirici" dedi.
DTP'nin ülkede milletvekili yaş sınırını aşağıya çektiğini ve kadın vekil sayısını artırdığını iddia eden Ata, "On yıl önce kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz diye karar aldık. Seçim bizim için amaç değil, araç; halka hizmetin aracı. Halka hizmet için her yerde aday göstererek kendi partimizin adayı ile giriyoruz" diye konuştu.
Ülkede ekonomik, siyasal ve sosyal sorunların olduğunu iddia eden Ata, "Bizim tabanımız iş için mekan değiştiriyor. Bizim de eğitim, sağlık ve sosyal alanda çözüm projelerimiz var. İddialıyız diyorlar, halka rağmen hizmette iddialılar, oysa biz Türkiye'nin partisiyiz. Kürtler ve Kürt sorununa kulak vermeleri lazım. DTP kanayan yaranın kapanması için her alanda olmaya bedel ödemeye hazırız, sorunun tek çözümü biziz" şeklinde konuştu.