Rock Müzik Grubu Metro'nun besteci gitaristi 37 yaşındaki Yiğit Burak Terek Pendik"te annesiyle yaşadığı evin balkonunda geçirdiği astım krizi sonucu aşağı düştü. Terek, olay yerinde hayatını kaybederken, otopsi yapılan genç müzisyenin, balkondan düşmeden önce geçirdiği astım krizi sırasında akciğerlerinin yırtıldığı belirtildi.
Alınan bilgiye göre, Kurtköy Yenişehir Mahallesi Önder Kent Sitesindeki evlerinde 13 Mart'ta kutlayacağı doğum günü partisinin hazırlığını yapan Terek, geçtiğimiz Cumartesi gecesi aniden rahatsızlandı. Astım krizini atlatabilmek için 9. kattaki evlerinin balkonuna çıkan Terek, aşağı düştü. Oğlunun öksürük seslerine uyanan anne Mukadder Terek üşümemesi için mont alıp balkona çıkınca sitenin bahçesinde oğlunun cansız yatan bedeni ile karşılaştı. Sinir krizi geçiren anne Jandarmaya bilgi verdi. Genç gitaristin ceseti, incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Aynı zamanda Endüstri Mühendisi olan Terek"in cenazesi Pazar günü ikindi vakti Kartal Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Pendik Şeyhli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Arkadaşları üzüntüye boğuldu"
Gönül verdiği müzik grubu ile 1995 yılından beri yoluna devam eden besteci Terek'in ölümü arkadaşları arasında büyük üzüntüye sebep oldu. şok etkisi yarattı. Gitarist Yiğit Burak Terek"in Adli Tıp kurumunda yapılan otopsisinde ölüm nedeni olarak geçirdiği astık krizi neticesinde akciğerlerinin yırtıldığı belirtildi. Kuzeni Avukat Günsu Akçagöz, Terek'in, balkondan düşmeden önce öldüğünü söyleyerek, "Burak, astım nöbetine girince, açık havaya çıkmak istemiş. Bu sırada sesleri duyup uyanan teyzem, üşümemesi için üzerine bir şeyler alıp balkona çıkınca Burak'ın düştüğünü farketmiş. Ancak Adli Tıp Kurumu, ölüm nedeni olarak astım krizi ile akciğerlerinin yırtıldığını ve buna bağlı olarak felç geçirdiğini belirtti. Acımız çok büyük hem müzisyen kişiliği hem de insani yönü çok kuvvetliydi. Yüzlerce bestesi vardı. Şu aralar en büyük hayali olan albümlerini çıkarmak için tüm olumsuzluklara rağmen büyük çaba sarf ediyordu. Bir televizyon programı için Seçkin Pirilerin"de aralarında bulunduğu bazı isimlerle görüşüyordu” diye konuştu. On yılı aşkın süredir müzik dünyasında yaptıkları müzikle küçümsenmeyecek bir kitle yapan Metro'nun bir çok klibi internet video sitesi YOUTUBE'de yayınladı. Bestesi Terek'e ait "avcumda gökyüzü", "mevsim sonbahar" adlı klipleri en fazla tıklanan klipler oldu.

MİLLİYET