Wikileaks'in kurucusu Julian Assange gözaltına alınmasının ardından Londra'da çıktığı mahkemede, "İsveç'e iadesini engellemek için mücadele edeceğini" söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ön duruşmaya çıkan Assange'a, İsveç'in hakkındaki tecavüz suçlamaları hatırlatılarak, "İsveç'e iadesi konusunu anlayıp anlamadığı" soruldu. Assange ise anladığını ve bu konuda rıza göstermediğini belirtti.

İsveç'in Avrupa genelinde hakkında tutuklama emri çıkarttığı ve tecavüzle suçladığı Assange bu sabah Londra'da gözaltına alındı.

Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam eden ön duruşmada, İsveç'in Assange'la ilgili tutuklama talebinin geçerliliği görüşülüyor. İngiliz basını kısa sürmesi beklenen ön duruşmada ayrıca, asıl duruşma tarihinin belirleneceğini bildiriyor. Birkaç hafta içinde görülmesi beklenen asıl duruşmada ise, Assange'ın İsveç'e iade edilip edilmeyeceği konusunun ele alınacağı belirtiliyor.

Assange'ın, İsveç'e ağustos ayında yaptığı bir seyahatte iki kadına tecavüz ettiği iddia ediliyor. Assange ise iddiaları reddediyor.

A.A.