23 yaşındaki Enise Kuta, Mısır Devlet Sirki’nin en genç yeteneği. Yedi yaşından itibaren aslanlarla yakından ilgilenmeye başlamış. Dedesi, büyükannesi ve babası da vahşi hayvan eğitmeni olan Enise, gösterilerinde adeta aslanlarla dans ediyor. 
Aslan eğitmeni babası Midhat Kuta’nın kendisini çocukken vahşi hayvanlarla tanıştırdığını söyleyen Enise, daha önce bir süre yılan ve kaplanları eğitmeye çalışmış. Aslanları tanıdıktan sonra yılan ve kaplanlardan vazgeçen genç yetenek, kendi eğittiği ve ‘Kral’ adını verdiği aslanıyla gösterilerinde bir dondurmayı paylaşarak yiyecek kadar samimi oluyor.

‘Saldıran aslan çok üzüldü’ 
Aslan eğitmeni olan büyükannesini, bir aslanın saldırısı sonucu yıllar önce kaybeden Enise, bu durumun aslanlara karşı sevgisini hiç değiştirmediğini söylüyor. Hiç tehlike yaşamamış mı? “Bir kez bile saldırmadılar. Bir gösterimde, platformun üstünden geçen aslanın pençesi yüzüme geldi. Bu bir kazaydı ve yüzüm yırtıldı. Olaya sebep olan aslan, çok üzgün bir ruh halindeydi, adeta dile gelip benden özür dilemek istiyordu” diye anlatıyor. 
Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Kuta’nın planları arasında hukuk alanında kariyer yapmak yok, bütün derdi çok iyi bir aslan eğitmeni olmak. (aa)