KEITA"NIN muhteşem dönüşüyle Süper Lig"de 3 hafta sonra yeniden galibiyetle tanışan G.Saray"da yönetim "yalancı bahar"a kanmadı. Takımdaki süregelen sorunlara teknik ekiple beraber teşhis koyan sarı-kırmızılı yönetim, ocak ayındaki ara transfer döneminde kadroya 5 Aslan katmanın planlarını yapıyor...

BÖLGE bölge analizler yapan teknik ekiple koordineli olarak sürdürülen arayışlarda 3 yerli isim netleşirken, iki yabancı transferi konusunda ise "sabır" ön planda. Maddi sorunlar gerekçesiyle G.Saray yönetimi, transfer marketinde ya sezon sonunda sözleşmesi bitecek ya bonservisi ucuz veya elinde olan yabancı oyuncularla anlaşma zemini arayacak. 2-0"dan 3-2 kazanılan Antalyaspor maçında da "S.O.S." veren savunmaya takviye ilk tercih... Burada da ön libero özellikleri taşıyan bir stoper öncelikli hedef...

LINCOLN"E YENİ TALİP VAR

BAROS"UN sakatlığı ve Nonda"nın da maç trafiği nedeniyle düşen formu, sarı-kırmızılıların golcü transferini de gündeme taşımasına neden oldu. Belirli olan isim G.Birliği"nin yükselen yıldızı Mustafa Pektemek. 21 yaşında ve 1.82 boyundaki Pektemek, Süper Lig"de ilk 15 haftada attığı 6 gol ile dikkatleri üzerine çekti. Ankara ekibiyle anlaşılması durumunda ise yabancı forvet transferi öncelikli amaç olmaktan çıkacak. Ancak bonservisi askıya alınan Lincoln satılırsa gelen parayla golcü arayışlarına yeniden hız verilecek. Sambacı için Bundesliga"dan E.Frankfurt"un ardından Borussia Dortmund kulübü de devreye girdi.

ALİ TURAN"A ÖZEL İLGİ

YERLİ marketinde ismi belli olan diğer adaylar ise; Kayserisporlu Ali Turan ile Manisalı Yiğit İncedemir. Süper Lig"de liderliğe kadar yükselen Kayseri"nin 10 gol yiyen savunmasında yer alan Ali Turan Rijkaard"ın özel isteği. Sezon başından bu yana 26 yaşındaki oyuncunun başarılı performansını takip eden Hollandalı çalıştırıcı bu ismi de yönetime iletti.

YİĞİT İncedemir ise 26 yaşında olmasına rağmen ön libero pozisyonunda bu sezonun parlayan yıldızlarından... Aslan"ın planı; bu üç yerli isim için Linderoth, Aydın Yılmaz, Serkan Çalık, Alpaslan Erdem gibi kadroda fazla şans bulamayan isimleri takasta kullanmak. Yani sarı-kırmızılı teknik ekip ile yönetim takımın eksiklerini, ocak transfer dönemindeki yerli yabancı takviyelerle kapatmanın peşinde hem de minimum maliyetle...

"Darbe"lere 5 sakat verildi

UEFA Avrupa Ligi F Grubu"nda liderliği garantileyen G.Saray, Antalya galibiyetinin ardından çarşamba günü yapacağı Sturm Graz maçının hazırlıklarına başladı. Avusturya"daki mücadele öncesinde cuma günkü maçta forma giyen oyuncular tazeleme idmanının ardından sağlık merkezinde terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladılar.

ANTALYA deplasmanında aldıkları darbe sonucunda Elano (sağ baldır) ve Keita (sağ üst adale) dinlendirilirken, sol ayak tarak kemiğinde şiddetli ağrısı bulunan Nonda ile sol kasığındaki ağrı nedeniyle Antalya maçının 68. dakikasında yerini Nonda"ya bırakan Uğur"un tedavilerine dün başlandı. Sarı-kırmızılı futbolcular bugünü ise izinli olarak geçirecekler.

Yeni efsane ELANO!

ASLAN"DA çifte sevinç. Son üç haftadaki 7 puan kaybının ardından Antalya"daki galibiyetle kendine gelen G.Saray"da Elano Blumer de performansıyla yüzleri güldürdü. Antalya maçında attığı golün yanı sıra geçen haftaki İstanbul Belediye maçıyla beraber orta koyduğu istekli futbol sarı-kırmızılılara adeta can verdi. Takımda liderlik görevini kaptan Arda"yla beraber üstlenmeye başlayan Sambacı, uyum sürecinin sonuna yaklaştığını son iki mücadelede sergilediği umut verici futbolla da ortaya koydu. Adnan Polat da Elano"nun bu geri dönüşünden çok memnun.

Menajerlere "rest" çektiler

G.SARAY"IN iki yerli yıldızı Arda ve Servet hakkında transfer spekülasyonlarının ayyuka çıkması sarı-kırmızılı yönetimin sert tepkisine neden oldu. İki oyuncunun menajerleri Mithat Halis (Servet"in) ve Ahmet Bulut"la (Arda"nın) gerçekleştirilen görüşmede “Oyunculara herhangi bir teklif varsa bunları getirin konuşalım. Basında bu tip haberlerin çıkması ve açıklama yapmakla olmaz. Resmi teklifler dışında bu konuyu fazla dillendirmeyin” ultimatomunu veren yöneticiler, oyuncuları da bu konuda uyardılar. Bilindiği gibi Ahmet Bulut “Arda giderse büyük bir takıma gider, yazın da Arsenal"le görüşecek” açıklamasını yapmıştı.

Savunma 51 yılın rekoruna koşuyor

LİG tarihindeki yenen gol istatistikleri G.Saray"ın savunmaya acil takviye yapması gerektiğini söylüyor. 51 sezonda 16. haftalara bakıldığında bu sezonki defans 2003-04"te 21 golü yakalayıp tarihin en çok gol yiyen 2. savunmalarından biri oldu. Cimbom, Terim döneminde ise 1997-98 sezonunda 22 gole "selam" durmuştu. Rijkaard"ın G.Saray"ı böylece rekora göz dikti! * vatan