Sürpriz bir kadroyla Denizlispor karşısına çıkan Galatasaray"ın Teknik Direktörü Frank Rijkaard, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Organize bir şekilde defans yapan bir takıma karşı oynadıklarını belirten Hollandalı çalıştırıcı, “Bu tür takımlara karşı ilk golü atmak önemli. Bunu başaramadığımız için biraz komplike olduk. Defans yapan takımlara karşı basit oynamanız lazım. Bu şekilde golü bulabilirsiniz. Ama bunu yapmazsanız oyun zorlaşır. Beraberlik golünü ilk yarıda atmamız iyi oldu. İkinci yarıda da iyi oyunumuz galibiyeti getirdi” diye konuştu.
Bazı futbolcuların, çok maç oynamaktan dolayı yorgun olduğuna dikkat çeken Rijkaard, “Onların yerine oynayan futbolcular için de çok önemli bir maçtı. Bu galibiyetten dolayı çok mutluyum. Bu tip performans göstermeleri rekabeti artırır. Hem siz, hem de futbolcular bu tür rotasyona hazır olsun. Rekabet ortamından mutluyum” dedi.
Sarı-kırmızılıların teknik patronu sözlerini şöyle tamamladı: “Genelde baktığınız zaman 3-4 takım şampiyonluğa oynar. Ancak bizim için en üstte yer almak bir zorunluluk. Bu galibiyette bir diğer pay da taraftara ait.”