Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor ile yaptıkları lig maçında, geçen hagtaki Kasımpaşa maçında 3 gol birden atan Nonda"ya ilk 11"de şans verdi. Nonda"nın forma giymesiyle birlikte, genelde maçlarda tek forvet olarak oynayan Baros ise yedek kulübesinde yer aldı. Eskişehirspor maçında yedek kalan Baros"un maç öncesi ısınmaya çıkmaması dikkati çekti.

Hafta içinde sakatlığı bulunan Emre Aşık 18 kişilik maç kadrosunda yer alırken, bu oyuncunun yerine stoperde Servet"in yanında Hakan Balta forma giydi. Bu sabah yapılan ter idmanında yer alan Emre Aşık"ın Eskişehirspor karşısında oynamak istediği, ancak teknik direktör Rijkaard"ın bu oyuncuyu SK Sturm Graz maçı öncesinde riske girmemek için forma vermediği öğrenildi.

Galatasaray"da, Kasımpaşa maçında ilk 11"de forma giyen Elano yedek beklerken, Eskişehirspor karşısında solbek olarak, normalde sağbek olan Uğur oynadı. Galatasaray"da, sakatlıkları nedeniyle Gökhan, Emre Güngör ve Linderoth forma giyemezlerken, Barış Özbek de kadroda yer almadı.

MAÇTAN ÖNCE SALDIRI
Galatasaraylı bir grup taraftar, Sürmeli Otel"de kalan Eskişehirspor futbol takımını stada getirmek için bekleyen otobüse saldırdı. Otelin karşısındaki bir mekanda toplanan taraftarlar, takım otobüsü boş durumdayken attıkları taşlarla aracın camlarını indirdiler. Eskişehirspor, tedarik edilen yeni bir otobüsle stada gelebildi. Taraftarlar, Eskişehir"den gelen ve taraftarları taşıyan 4 otobüse de saldırarak camlarını taşlarla kırdılar.

Eskişehirspor Kulübü İkinci Başkanı Mesut Hoşcan, yaşananların nedenini anlamadıklarını ve onaylamadıklarını belirterek, "Yaşanan bu olaylar karşısında emniyet güçleri engellemek için çaba sarfetmedi. Bunun için de şaşırdık ve üzüldük" dedi.

ÜMİT KARAN, ESKİ TAKIMINA KARŞI
Yıllarca Galatasaray"da oynayıp şampiyonluklar yaşayan Ümit Karan, Eskişehirspor formasıyla ilk kez eski takımına karşı oynadı. Galatasaraylı taraftarların, Ümit Karan için olumlu ya da olumsuz bir tezahüratta bulunmamaları dikkati çekti.

ALPASLAN DİKMEN ANILDI
Geçen yıl talihsiz bir trafik kazasında vefat eden Galatasaray tribünlerinin taraftar grubu UltrAslan"ın genel koordinatörü Alpaslan Dikmen, Hasdal Mezarlığı"ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine merhumun ailesi, yakınları, çok sayıda taraftar, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel ve eski futbolculardan Hakan Şükür katıldı. Oldukça duygulu anların yaşandığı anma töreninde Alpaslan Dikmen"in sevenleri, onun kabri başında dualar okudular.

Dikmen maçta, Galatasaraylı taraftarların el emeğiyle hazırladıkları yüzlerce pankartla bir kez daha anıldı. Taraftarlar, tüm tribünleri Dikmen ile ilgili pankartlarla donattılar. Bu arada, maçta mor formayla mücadele eden futbolcular da sırtlarında Alpaslan yazan sarı-kırmızılı formalarla ısındılar. Oyuncular tribünlere dek gidip sırtlarını dönerek, Alpaslan yazısını taraftarlara gösterdiler.

ES-ES"LER TRİBÜNDE
Karşılaşmayı Eskişehirspor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümden izlediler. Konuk takım tribününü dolduran Eskişehirsporlu taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarını desteklediler.
Bu arada, Eskişehirspor"da hafta içinde sakatlığı nedeniyle fazla antrenman yapamayan Youla, Galatasaray"a karşı ilk 11"de forma giydi.-fanatik