Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, ''Mustafa Kemal'in çocukları, ne Atatürk'ten, ne de onun eseri olan laik demokratik Cumhuriyetten asla vazgeçmeyecektir'' dedi.
Güneş, Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 80. yıl dönümü dolayısıyla dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1. Dünya Savaşı sonrası dağılan Anadolu'da yeni bir devlet kuran, yazgımızı değiştiren, barış içinde uygarlığın aydınlık yolunu açan bir önder olduğunu söyledi.
Atatürk'ün yaşamı boyunca 52 il merkezine çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Güneş, Aydın ziyaretinin önemli sonuçlar yarattığını savundu.
Atatürk'ün Aydın ve ilçelerine gerçekleştirdiği seyahatler ve bu seyahatler sırasında yaptığı konuşmalar, görüşmeler, belirttiği istek ve temennilerin, çağdaş Türkiye yaratma hedefinin bir adımı olarak hayata geçirildiğini öne süren Güneş, şöyle konuştu:
''3 Şubat, Aydın'ımızın, Aydınlıların Atatürk ile daha yakın, daha bütün olduğu tarihlerdir. Bizden sonra gelen kuşaklar, onda bizim göremediklerimizi görecekler, onu daha da anlayacaklar ve yaşadıkları çağın sorunlarına ondan aldıkları ışıkla çözüm bulacaklardır. Eğer birilerinin amacı Cumhuriyet kurumlarını, Atatürk'ün mirası devrimlerini yıkmak onun yerine Türkiye'nin bir bölgesini ayırmak, ya da Emperyalizmin sömürgesi olacak dini temele dayalı bir rejim kurmaksa, hiç heveslenmesinler. Mustafa Kemal'in çocukları, ne Atatürk'ten, ne de onun eseri olan laik demokratik Cumhuriyetten asla vazgeçmeyecektir.''
Toplantıya, Aydın Belediye Meclis Üyesi Sümran Ünal, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Aydın Şubesi Başkanı Yusuf Büyükçoban, Aydın eski Senatörlerden Sadettin Demirayak ve vatandaşlar katıldı.