Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kıyafet odasının kapılarını küçük kızı Buse Terim için açtı. NewYork'taki Fashion Institute of Technology'de moda üzerine aldığı eğitimi tamamlayan Buse Terim, bir süredir Buse's Fashion Blog'da yazılarını takipçileriyle paylaşıyor. Terim son olarak da babası Fatih Terim ile röportaj yaparak, babasının moda konusunda bilinmeyen yönlerini yazdı. Yazısına "Babamın hiç görülmeyen bir yönünü kızı olarak değil de bir blogger olarak bir gazeteci edasıyla yazmak çok değişik bir his. Giyim konusunda yaşattığı yenilikler, kendine has tarzı ve karizmasıyla hiç görülmeyen ama hep merak edilen giyim tarzını kimi zaman terleten sorularımla sizlere anlatacağım bugün. Şimdi o çok merak edilen dolabın içine girip size bambaşka bir Fatih Terim gösteriyorum." sözleriyle başlayan Buse Terim'in babasıyla yaptığı röportajdan alıntılar:

Dolabınızın vazgeçilmez ve olmazsa olmaz dediğiniz parçaları neler? Seçim yapmak zor ama gömleklerim benim için çok kıymetli. Ardından da ayakkabılarım, pantolonlarım diye sıralama devam eder.

Giymeyi en çok sevdiğiniz renkler? Her rengi severim ve giyerim. Ancak genelde koyu renkleri tercih ediyorum. Ceket, pantolon ve takımlarda koyu renkleri daha çok seviyorum. Gömlekte ise maviyi severim. Renkli atkıları özellikle koyu elbise ve kabanda hoş durduğu için kullanıyorum.
Özellikle İtalya'da yaşadığınız dönemde giyim tarzınız çok konuşuldu. Orada en çok nerelerden alışveriş ederdiniz? Floransa'da butik bir mağaza vardı. Gerekli her şeyi oradan alırdım. Hazır ürünler de vardı, kişiye özel dikim de yapıyorlardı. Tarzını beğendiğim bir yer olduğu için halen diktiriyorum oradan. Özellikle şu markaları tercih ediyorum diyemem.

'AŞIRILIKTAN KAÇININ'
Bir erkek gözüyle sizce kadın nasıl giyinmeli? Her kadının bir tarzı olmalı. Kendine ne yakışıyor bilmeli ve giydiğini rahat ve mutlu olarak giymeli. Önemli olan kişinin ne istediğidir. Beğendirmek için mi giyiniyor, kendi beğendiği için mi giyiniyor? İnsanın kendi sevdiğini, beğendiğini, keyif aldığını başkaları da beğenir. Aşırı olan her şeyden kaçınmalı bayanlar. Makyaj dahil.
Peki ya erkekler? Mesela gençler arasında tarzını beğendiğiniz birileri var mı? Erkeklerin giyimi daha kolay. Çeşit az her şeyden önce. Özellikle son yıllarda daha çabuk giyinebiliyoruz. Düne kadar kravatla gidilmeyen bir yere gömlekle bile gidilebiliyor. Kazak içine fanila giyip çıkabiliyoruz. Jean her yere girdi. Ayakkabı çok önemli erkeklerde. Temiz, boyalı ve şık ayakkabının erkek için önemli bir aksesuar olduğunu düşünüyorum. Giyim ve moda Türkiye'de çok ilerledi. Türkiye'de gerek bakış açısı, gerek moda ürünleri açısından pek çok marka Avrupa'dan daha ilerde. Pek çok kişinin giyimini beğeniyorum. İsim vermeyelim.

'BEĞENDİĞİMİ ALIRIM'
Asla giymem diyeceğiniz bir şey var mi? Parmak arası terlikten hoşlandığım söylenemez. Asla giymem.
Giyim alışverişinde nasıl bir yöntem izlersiniz? Gördüm, beğendim, aldım yöntemiyle. Bir gezeyim, tespit edeyim gibi bir sürecim yok.
Sizin için rahatlık mı şıklık mı ön planda? Şıklık elbette önemlidir ama rahat olmayan şıklığı kim ne yapsın... Mümkünse hem şık hem rahat olunabilir.

'Gözlüğü yakama tesadüfen taktım'
Fatih Terim ve giyim tarzı denince akla gelen şeylerden biri atkı stiliniz diğeri de gömlek kıvırışlarınız. Şimdi de yeni bir moda olarak kabul edilen gözlüğünüzü gömlek yakanıza takışınız. Böyle şeyleri nasıl keşfediyorsunuz? Gözlük olayı tesadüfen oldu. Gömleğin cebi yoktu. Gözlüğü cebe koyamayınca oraya taktım. "Bu moda olur" diye düşünmedim ama güzel durdu sanırım. Atkıda belirleyici olan hava ve atkının uzunluğu. Birkaç bağlama şekli biliyorum ve atkı değiştikçe bağlama şekli de değişiyor.
Galatasaray Store'dan giydiğiniz ürünleri Liverpool- Galatasaray maçında neredeyse herkesin üstünde gördüm. Bunu seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Üzerinde bir renk uyumu ve ürünlerin doğru kombine edilebiliyor olmasına dikkat ediyorum. Yuvarlak yakalı şeyler giymeyi pek sevmem. Onlar da zaten anladılar benim nelerden hoşlandığımı.

sabah