Dün sabah Başbakanlığın karşısındaki Yargıtay binasındaki makam odasına gelen Yalçınkaya, saat 09.00"dan itibaren Yargıtay üyelerince heyetler halinde ziyaret edildi. Yalçınkaya, Yargıtay üyelerine şunları söyledi: "Ben Cumhuriyet"in başsavcısıyım, rejimi korumak adına görevimi yaptım. Cumhuriyet, şeriat devleti tehditi altında. İddianamede tüm deliller var. Yetki ve sınırlarımı aşmadım. Asla geri adım atmam.

KOŞULLAR OLUŞTU DAVAYI AÇTIM

Bu iddianame, kapatma davası açılması için gerekli olan hukuki tüm şartların oluşması üzerine hazırlandı. Son derece ciddi bir çalışma yaptık. İddianamemizde net kanıtlara yer verdiğimiz gibi, iddianamede yeralmayan çok sayıda yan kanıtı da ek olarak sunduk. Bu görevin yapılması gerekiyordu. Koşullar oluştuğu için de görevimi yaptım ve davayı açtım."

BAŞSAVCIYA KUTLAMA TELEFONU YAĞIYOR

Başsavcı Yalçınkaya"nın makam telefonları da susmadı. Ziyarete giden Yargıtay üyeleri, makam telefonlarının susmadığını ve Yalçınkaya"ya gelen telefonların büyük bir bölümünün "kutlama" amaçlı olduğunu ancak, "tehdit" içerikli telefonların geldiğini söylediler. Bu nedenle Yargıtay girişindeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Yargıtay üyeleri de, "Cumhuriyet"in savcısı olarak inandığınız şekilde görevinizi yaptınız. Ama hükümet sözcüleri sizi hedef gösteriyorlar. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız, sizi kutluyoruz. Doğru yaptığınıza da inanıyoruz" dediler. Destek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçınkaya, AKP sözcüleriyle basın üzerinden polemiğe girmeyeceğini ve konuşmayacağını söyledi. Yalçınkaya, "Bundan sonra söz sırası mahkemenin. Ben cumhuriyetten yana tarafım başka bir şey söylemem uygun olmaz" demekle yetindi.