Anadolu Ajansı'nın (AA), 90. kuruluş yıl dönümü ve Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında açılan ''Aşkın Tarihle Büyüdüğü Şehir: Konya'' fotoğraf sergisine Konyalılar büyük ilgi gösterdi.

Konya Şeker A.Ş'nin desteğiyle 17 Aralıkta Şeb-i Arus töreni öncesi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde açılan sergi, 20 Aralıkta Kule Site Alışveriş Merkezi'nde halkın beğenisine sunuldu.

Sergide, Ercan Halıcı, Mürsel Çetin, Cem Özdel, Ali Atmaca, Haşmet Bahadır Laçin, Murat Kaynak, Ali İhsan Öztürk, Veli Gürgah, Sait Serkan Gürbüz, Günay Nuh, Önder Felek, Murat Öner Taş, Murat Aslan, Mithat Korkusuz ve Metin Bilgili'nin yaklaşık 1,5 aylık çalışması sonucu Konya'nın doğal güzellikleri, kent yaşamı, tarihi mekanları ve geleneklerinin yansıtıldığı fotoğraflar yer alıyor.

Alışveriş merkezine gelen binlerce kişi tarafından ziyaret edilen sergi 27 Aralıkta sona erdi.

Mevlana Kültür Merkezi'nde açıldığı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından da gezilen sergi, Konyalılar'dan da büyük ilgi gördü. Sergiden geriye Konyalılar'ın ziyaret defterine yazdığı güzel mesajlar kaldı.

Konyalıların ziyaretçi defterinde yazdıkları ifadelerden bazıları şöyle:

-Böyle güzel bir çalışmadan ötürü Anadolu Ajansı ve Konya Şeker kurumlarını en içten dileklerimle kutlarım.

-Konya'da bir çok etkinliği seyrettim. Ama bana bu kadar Konya'yı sevdiren, farklı bakmamı sağlayan bir etkinliği düşündüm, ama hatırlayamadım... Ya da var, ama bu onları etki olarak bastırdı. Çok etkilendiğimi, Konya'ya bakışı olumsuz olan biri olarak itiraf ediyorum. Teşekkürler farklı bakan gözlere ve bize bunu sunanlara.

-Büyük bir ulusun çocuklarının, hepimizin ruhsal, dünyasının dışa yansıması, dünden bugüne aktarılan ve korunması gereken her türlü sanatsal, kültürel ürünlerin sergilenmesiyle ileriye güç verdiniz. Kutlarız. Devamı dileklerimizle...

-İnsanı her bir resim farklı dünyalara götürüyor. Her şeyde bir incelik gizli. Tarifi imkansız. Çok güzel noktalar yakalanmış. Doğallık, sadelik, canlılık ve parlaklık var fotoğraflarda. Bizleri bambaşka ortamlara götüren Anadolu Ajansı'na, ayrıca bu sergide emeği geçen herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunar, çok teşekkür ederim.

-Öncelikle bu güzel sergiyi Konya'mıza kazandırdığınız için çok çok teşekkürler... Ve de özellikle belirtmek isterim ki; Konya'da Mevlana haftası etkinliklerinde gezdiğimiz güzide sergilerden farkınız bu. Güzel kataloğu Konya ve Konyalımıza kazandırdığınız için ayrıca teşekkürler.. Galiba farkınız bu.

-Fotoğraf sergisi tarihimiz ve günümüz adına çok güzel bir fotoğraf sergisi olmuş. Emeği geçenlere teşekkür eder, bu tür sergilerin devam etmesi dileği ile...

-Geleceğimizin güzel olmasını arzu ediyorsak, geçmişimizi unutmadan birbirimiz sevip sayarak yaşamamızın gerektiğini en derin sevgi ve hürmetlerimle bu güzel çalışmayı yapanları kutlarım.

-Konya'da yaşayıp da bilmediğimiz ne kadar çok yer olduğunu serginiz sayesinde fark ettim. Çok güzel çalışmalar. Teşekkürler.

-Zaman zaman insan içinde yaşadığı kenti tanıyamıyor. Fotoğraflar çok güzel, emek güzel, sergi güzel...

-Konyalı olmamıza rağmen bizlerin göremediği pek çok özellik ve güzelliği güzel bir şekilde objektifleriyle bizlere yansıtan Anadolu Ajansı'na teşekkürler.

-Tarihimizin ihtişamını, insanlarımızın sıcaklığını en güzel karelere sağdıranlara emeklerinden ötürü gönülden teşekkür ederim. Serginizi gezen herkes Konya'ya bir kez daha hayran kalacaktır.